logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всесвітній день водних угідь

ЕКО ДТЕУ

 7 лютого відзначається всесвітній день водних угідь. ЕкоКлуб не пропустив цю подію і підготував невеличкий огляд проблем за даної тематикою. Місто Київ, столиця України, славиться чималою кількістю «візитівок»: чисельні храми, пам’ятки історії та культури , природні, заповідні зони і чаруючі схили Дніпра. Не одна сотня кораблів проходили вздовж головної річки України. Чи не кожен, хоч раз у житті, зустрічав  схід чи захід сонця, на березі Дніпра. Мальовничі види Києва, що відкриваються по обидві сторони берегів – перлина міста. Але останнім часом, великі купи сміття і забруднення псують казкову картинку. Не дивлячись на це, зимовий період  є винятком, лише за рахунок малої відвідуваності основних локацій дніпровської набережної.

Русанівка

  Штучний півострів, на лівому березі Дніпра, що був створений у середині минулого століття. На той час, це був взірцевий, елітний житловий масив, що був оточений штучним Русанівським каналом та причалом для невеликих кораблів із мальовничим бульваром. Як 40 років назад, так і на сьогоднішній день, Русанівка залишається осередком прогулянкових маршрутів всіх мешканців лівого берегу Києва. З початку червня 2017 року, на каналі запрацювали ще 3 нових фонтани, таким чином, на сьогодні канал прикрашений 12 «танцюючими» фонтанами. А з серпня 2017 року на території  набережної зони проводяться ремонтні роботи із покращення благоустрою міста. І що доречно було б зазначити – у процесі робіт використовуються екологічно чисті матеріали. Не дивлячись на те, що причал вже не використовується за призначення, чисельність відвідувачів набережної не змінюється.

Оболонь

 Одночасно зі створенням Русанівки, початок своєї історії бере і оболонська набережна Дніпра. Найбільш популярна та насичена відвідувачами набережна зона у Києві. Щоденно, сотні селфі, різноманітних пейзажів, відео, тематичних фотосесій проводиться  саме там. Від пляжної зони, до парку Наталка, пішохідна зона насичена різноманітними магазинами, кав’ярнями, спортивними зонами та дитячими майданчиками.

Дніпровська набережна

 І логічним та географічним продовженням правобережної набережної – є пішохідна зона із причалами, від рибальського острову до Видубицького храму.  Основною проблемою даної зони є дорога, що знаходиться над нею. Тому вічно сіра набережна від пилу та диму потребує дій з боку комунальних служб.

  Що стосується Русанівки та Оболоні, то велика насиченість відвідувачів потребує частий догляд за цими відкритими зонами, не лише з боку комунальних служб, а й безпосередньо відвідувачів. Адже це наш вибір, куди викинути сміття. Змінювати світ, розвивати його потрібно починати із себе.

   ЕкоКлуб закликає берегти навколишнє середовище і не бути байдужим у будь-яких ситуаціях!

09.02.2018
438727
1695
остання редакція 08.02.2018
438727