logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

"Microsoft Ukraine" партнер КНТЕУ: відбулося підписання меморандуму про співпрацю

Загальна інформація

Інформатизація всіх напрямів діяльності є пріоритетом стратегічного розвитку Київського національного торговельно-економічного університету. Для цього активно розвивається комп’ютерна база та програмне забезпечення, електронне діловодство, мультимедійна бібліотека, автоматизована система управління фінансово-економічною діяльністю, елементи дистанційної освіти, веб-ресурси та інші складові діяльності, що забезпечують відповідність сучасним запитам цифрової економіки.

28 березня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Київським національним торговельно-економічним університетом та ТОВ "Майкрософт Україна". У рамках меморандуму та програми "Партнерство в навчанні" "Майкрософт Україна" розвиває ініціативу "Формуй майбутнє", яка є єдиним підходом Microsoft до надання підтримки освітнім установам для впровадження комплексної цифрової стратегії підключення, цільовою аудиторією якої є студенти, викладачі та працівники університету. У межах меморандуму передбачена популяризація серед викладачів, працівників та студентів новітніх інформаційних технологій; проведення спільних заходів, навчальних семінарів, впровадження сучасних програмних продуктів, відкриваються можливості для реалізації спільних унікальних освітніх проектів.

Меморандум підписали - ректор Анатолій Антонович Мазаракі та Георгіу Ранделов, керівник відділу по роботі з державним сектором у країнах Східної Європи, в.о. керівника "Microsoft Україна".

Церемонія пройшла за участю викладачів, керівників підрозділів, аспірантів, докторантів та студентів університету на базі головного офісу компанії "Майкрософт Україна".

По завершенні урочистої частини підписання меморандуму ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі підкреслив: "Для нас є честю співпрацювати з компанією зі світовим ім’ям, яка активно запроваджує прогресивні технології в освітній процес". Анатолій Антонович зазначив, що нині КНТЕУ входить до ТОП-5 у рейтингу закладів вищої освіти України, ТОП-3 - міста Києва, посідає перше місце серед економічних університетів країни. Наразі в університеті вже впроваджена стратегія оволодіння сучасними інформаційними технологіями, щороку збільшується кількість спеціальностей та спеціалізацій, які спрямовані на підготовку фахівців у сфері інформаційних технологій. "Впевнений, що розвиток нашого партнерства буде ефективним та матиме відчутні позитивні результати!" - зазначив ректор.

Георгіу Ранделов, керівник відділу по роботі з державним сектором у країнах Східної Європи, в.о. керівника "Microsoft Україна", подякував КНТЕУ за партнерство та зауважив, що компанія прагне співпрацювати з університетами такого рівня не тільки як з клієнтами, а, насамперед, як з діловими партнерами. На його переконання, освіта визначає майбутнє країни, адже саме в університеті знаходиться осередок майбутніх лідерів в економіці, банківській справі та інших сфер діяльності. Цифрові формати навчання є ідеальним доповненням й збагаченням традиційних систем освіти.  Можемо говорити, що зміни в освітньому процесі характеризує поєднання технологій, які нівелюють межі між фізичним, цифровим та біологічним світом. Це є можливим також завдяки силі хмарних обчислень. "Для університету найкращим індикатором успішності є те, що саме його випускники керують великими компаніями та проектами. Ми раді співпраці з прогресивним закладом освіти, який прагне змін і, головне, готовий до них. Ми сподіваємось, що це стане початком продуктивної спільної дороги в майбутнє!" - наголосив Георгіу Ранделов.

У підписанні меморандуму взяли участь:  перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Наталія Володимирівна; декан факультету обліку, аудиту та інформаційних систем Харченко Олександр Анатолійович; завідувач кафедри програмної інженерії та інформаційних систем Криворучко Олена Володимирівна; завідувач кафедри кібернетики та системного аналізу Роскладка Андрій Анатолійович; директор ІОЦ-Головного центру інформаційних технологій Шестак Ярослав Іванович; директор Центру розвитку кар’єри Назаренко Оксана Григорівна;  доцент кафедри програмної інженерії та інформаційних систем Цюцюра Микола Ігорович; асистент кафедри програмної інженерії та інформаційних систем Десятко Альона Миколаївна; директор Центру бізнес-тренінгу Кузьменко Оксана Сергіївна; старший викладач кафедри іноземної філології та перекладу Мойсієнко Оксана Борисівна; голова ради студентського самоврядування Понкратова Дар’я Андріївна; провідний спеціаліст відділу організації та контролю діловодства Федорова Катерина Михайлівна; провідний інженер (фотограф) Головного центру інформаційних технологій Міненко Сергій Сергійович.

Неабияку зацікавленість під час підписання меморандуму виявили студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Яковлев А., Дригайло M. та Силенко О., які поспілкувались з Георгіу Ранделовим про майбутнє ІТ-галузі, про освітній процес та про перспективи подальшого працевлаштування. Не залишилась без уваги і тема Office 365. Всі дійшли висновку, що хмарно-орієнтоване середовище Office 365 як новітня освітня технологія є потужним засобом удосконалення ефективності управління інноваціями, забезпечення в університеті сучасного процесу навчання, покращення якості надання освітніх послуг та їх результативності.

Нині університет активно впроваджує Office 365 для навчальних закладів, в якому зібрані інструменти для ефективної роботи, та підтримує ідею STEM-освіти (STEM - Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика)):

  • OneNote та Class Notebook, що дозволяють організувати особистий віртуальний простір викладача та спільну роботу групи,
  • ​поштові служби Outlook,
  • Forms – база для створення тестових завдань та анкет-опитування,
  • Skype – продукт для бізнес-конференцій
  • Word, Excel, PowerPoint – офісні програми з можливістю спільної роботи,
  • та багато інших інструментів, що формують soft та hard skills.

Важливо створити умови для інтеграції університету до платформи Microsoft Virtual Academy з метою обміну досвідом  між викладачами зі всього світу.

Сучасний фахівець повинен оволодіти сучасними компетентностями в інформаційній сфері, а КНТЕУ створює умови для їх формування на базі  найпрогресивніших технологій.

 Впевнені, що співпраця буде різноманітною та плідною!


Довідково:
З 2003 в Україні діє компанія ТОВ «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів та замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації та реалізація соціальних проектів на території України. 
У 2009 Україна стала учасницею Програми урядової безпеки Microsoft (Government Security Program). У рамках програми компетентні органи отримують доступ до коду операційної системи Microsoft, а також до технічної документації та консультацій фахівців.
У березні 2012 ряд продуктів Microsoft отримали сертифікати Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, що підтверджує їхню відповідність вимогам технічного захисту інформації в державі.

28.03.2018
42265
4888
остання редакція 03.04.2018
Vega