logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Виїзне практичне заняття "Нова державна служба"

Загальна інформація

У рамках Меморандуму про співпрацю між КНТЕУ та НАДС України, метою якого є спільна робота щодо розроблення, запровадження та якісного виконання студентами КНТЕУ освітньо-професійних програм у галузі знань "Публічне управління та адміністрування", 30 листопада 2018 року відбулося чергове виїзне практичне заняття студентів другого (магістерського) рівня освіти (групи 1м 4 та 1м 6) на тему "Нова державна служба".

З особливостями нової державної служби в умовах реформування державного управління, ключовими компетентностями публічних службовців та пріоритетними напрямами імплементації Закону України "Про державну службу" ознайомила майбутніх магістрів директор генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі, кандидат психологічних наук, доцент Наталія Олександрівна Алюшина. Виступ генерального директора  був цікавим, насиченим та інформаційним. Зацікавила студентів інформація про порядок вступу на державну службу, нові міжнародні проекти, програми, зокрема програму SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management), інструменти інституціональної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні та онлайн-курс для служб управління персоналом "Управління персоналом на державній службі" на веб-платформі "Prometheus" – громадського проекту масових відкритих онлайн-курсів.

Захоплюючим був і майстер-клас керівника експертної групи з питань інституційного розвитку служб управління персоналом Крінської-Шарай Наталії Валеріївни, яка в захоплюючій формі розповіла про запровадження кращих європейських практик управління та можливості нової державної служби для самореалізації та постійного професійного зростання. Наталія Валеріївна акцентувала увагу студентів на престижності й публічності нової державної служби на основі гідної конкурентної оплати праці та високого рівня особистої участі і відповідальності за ухвалення важливих рішень, що впливають на життя усієї країни. Разом з тим керівник експертної групи відзначила високу напруженість роботи сучасного державного службовця та необхідність розробки принципово нових за змістом посадових інструкцій, обумовлену розширенням кола їх аналітичних компетенцій. З огляду опрацювання великого обсягу інформації, літератури та нормативно-правових документів вона зазначила важливість роботи державного експерта з питань інституційного розвитку служб управління персоналом Кудринської Галини Віталіївни. Працівники Гендепартаменту ознайомили учасників з веб-платформою "Спільнота практик: сталий розвиток", де можна не тільки отримати корисну інформацію щодо участі в конкурсах на посади фахівців із питань реформ, але й спробувати свої сили у пробному тестуванні на перевірку аналітичних здібностей та здібностей працювати з інформацією

Питання, які виникали у студентів в процесі спілкування, робили його жвавим, цікавим і плідним. Професор кафедри публічного управління та адміністрування, доктор наук із державного управління Раїса Андріївна Науменко подякувала колективу генерального департаменту НАДС України за те, що майбутні магістри мали щасливу нагоду побачити зразок креативного лідерства на державній службі та ознайомитися з важливими вміннями, якими повинен володіти сучасний державний службовець: злагоджено працювати в команді, виявляти високий рівень стресостійкості, володіти відповідними компетентностями та вміннями експертно-аналітичної діяльності.

30.11.2018
42265
1412
остання редакція 29.05.2019
43220