logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

У КНТЕУ відбулась Модель ООН

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті 11-12 жовтня відбулась Модель ООН, що є синтезом наукової конференції та ділової гри, під час якої студенти відтворюють роботу органів ООН, набувають дипломатичних, лідерських, ораторських та мовних навичок, а також навичок соціальної взаємодії. Модель ООН допомагає розвинути вміння аналізувати і розуміти позицію держав світу, застосовувати на практиці норми міжнародного права і формувати власні пропозиції.

Під час відкриття засідання з вітальним словом до учасників Моделі ООН звернулась декан ФМТП КНТЕУ Гончарова Юлія Анатоліївна, завідувачка кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права КНТЕУ Мазаракі Наталія Анатоліївна.

Захід відбувся за участі начальника міжнародного відділу Фіщенка Гліба Юрійовича; старшого викладача кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Іващенко Дар’ї Євгенівни; старшого викладача кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Кортукової Тамари Олександрівни.

Цьогоріч за Моделлю ООН відбулось засідання комітету Ради Європи на тему «Функціонування демократичних інституцій в Європі» та комітету Ради Безпеки на тему «Зброя масового ураження та проблема врегулювання її зберігання та використання». Упродовж заходу учасники виступали від імені держав і намагалися розробити шляхи врегулювання міжнародних суперечностей, застосовуючи аналітичні та комунікативні навички, щоб гідно представити інтереси своєї держави перед представниками інших держав і Секретаріатом.

Зокрема, у складі Ради Європи держави представляли студенти різних курсів ФМТП: Ігнатенко С., Ющенко І., Заєць А., Долматова М., Кузюра В., Козак П., Дубовик А., Сергій Д., Волчек Ю., Сезоненко М., Чайкин І., Вінс В. Головою комітету був Писаренко І., Експерт – Винник А., Секретар – Хименко А.

До складу Ради Безпеки входили такі представники держав: Кондратюк М., Бороденко А., Шендер Є., Токаревська О., Горбачова А., Велика І., Куліковський П., Бахарев В., Єршов Д., Сидоренко М.

Під час заходу також працювала преса, яку представляли Бондарець А., Лугова К., Дудник Т.

За ці два дні Модель ООН згуртувала учасників, адже її суть полягає не лише в представленні інтересів своєї держави, а й у вмінні налагоджувати зовнішні відносини. Час від часу аудиторії наповнювалися гулом дебатів, в яких делегати дивували своїми знаннями про внутрішню організацію своїх країн.

Найкращими делегатами в комітеті Раді Європи стали Заєць А. та Ігнатенко С., в Раді Безпеки Єршов Д. і Шевченко І.

Вітаємо усіх учасників Моделі ООН КНТЕУ 2021 і бажаємо не зупинятись на високих результатах!

12.10.2021
43630
1028
остання редакція 21.10.2021