logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Провідні практики готельно-ресторанного та туристичного бізнесу високо оцінили фахову компетентність студентів КНТЕУ

Загальна інформація

18 січня 2016 року на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу розпочався захист випускних кваліфікаційних робіт студентами денної форми навчання.

На кафедрі готельно-ресторанного бізнесу – за спеціальністю «Менеджмент організації і адміністрування», спеціалізацією «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» екзаменаційну комісію очолювала генеральний директор мережі готелів  «Прем’єр Інтернешнл» Сідлецька Ірина Юріївна.

Високу фахову компетентність та глибокі наукові знання під час захисту випускних кваліфікаційних робіт продемонстрували студенти:

  • Білоброва Наталія
  • Бик Анастасія
  • Глушко Марина
  • Кухаренко Юлія
  • Олексієнко Максим
  • Поліщук Вікторія
  • Чайка Ганна
  • Тищенко Валерія
  • Штепа Яна

        Голови екзаменаційних комісій відмітили, що прикладні рекомендації випускних кваліфікаційних робіт студентів магістратури КНТЕУ мають вагому практичну цінність для готельного та ресторанного бізнесу.

     Студентами запропоновано:

  • інноваційні підходи до управління бізнес-процесами в мережі ресторанів швидкого обслуговування;
  • прикладні основи розвитку коворкінгу  в ресторанному бізнесі;
  • портфель  стратегій Інтернет-маркетингу готельних мереж;
  • стратегії збутової логістики ресторанів;
  • напрями впровадження менчайзингу для просування нових брендів готельних мереж

       Про високий фаховий рівень випускників свідчить те, що нині 70% студентів працевлаштовані менеджерами: мережі ресторанів «Сушия», ресторанів «Тарантіно», «Космікс», мережі кафе «Львівська майстерня шоколаду» та «Портер Паб»; готелю «Інтерконтиненталь» та мережі готелів «Прем’єр Інтернешнл».

     Про високий науковий  рівень випускників свідчить те, що екзаменаційною комісією 7 студентів рекомендовано до вступу в аспірантуру КНТЕУ.

Генеральний директор мережі готелів «Прем’єр Інтернешнл» Сідлецька Ірина Юріївна за креативність наукових ідей та практичну цінність відзначила випускні кваліфікаційні роботи студентів Білобрової Наталії та Глушко Марини, яким запропонувала працевлаштування у мережі готелів.

За спеціальністю «Готельна і ресторанна справа» – екзаменаційну комісію очолював голова правління Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України Опанащук Юрій Якович.

Високу оцінку здобули роботи студентів:

  • Мороз Аліни
  • Зайцевої Анастасії

Професійне науково-практичне спрямування змісту робіт і їх відповідність сучасним викликам ринку високо оцінено керівниками бізнесу та адміністративних установ у сфері туризму, які цього року очолили екзаменаційні комісії за спеціальностями «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціалізація «Менеджмент туристичного бізнесу»), «Туризмознавство» («Туристична діяльність»). Серед них – керівник управління розвитку туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ліптуга І.Л., керівник управління туризму Київської міської державної адміністрації Тараненко А.П., генеральний директор туристичного оператора «ТАТУР» Татур Є.В., генеральний директор ТОВ «Агентство подорожей «Лотос» Дворська І.В.


19-20 січня 2016 року відбувся захист випускних кваліфікаційних проектів студентами спеціальності «Технології в ресторанному господарстві».

Працювало дві екзаменаційні комісії, які очолювали президент ресторан-клубу «Ділові зустрічі-Люкс» Фельдман Ісай Абрамович (члени комісії: проф. Кравченко М.Ф., доц. Тарасенко І.І., доц. Шеєнкова К.А.) та директор департаменту ТОВ «Фігаро-кейтеринг» Саук Ніна Трофимівна (члени комісії: проф. Левандовський Л.В., доц. Шаповал С.Л., доц. Расулова А.М.).

Члени екзаменаційних комісій відзначили професійний рівень, креативність, науково-практичне спрямування тематик випускних кваліфікаційних проектів і їх відповідність сучасним вимогам ринку.

Високий рівень фахової компетентності продемонстрували студенти:

  • Андрухова Ольга
  • Галкіна Дар’я
  • Гончар Юлія
  • Бєлан Маргарита;
  • Горюнова Наталія;
  • Григорчик Михайло. 

На прилюдному захисті були присутні представники ТОВ «Український функціональний продукт» (Грищенко С.Д., Шендеровський М.П.), які високо оцінили випускний кваліфікаційний проект Тишка Олександра. 


19 та 20 січня 2016 року відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт студентами англомовних магістерських програм за спеціальностями «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціалізація «Менеджмент туристичного бізнесу») та «Туризмознавство» («Туристична діяльність»), які вже стали традиційними для університету.

Екзаменаційні комісії очолили випусники КНТЕУ – Дворська Ірина Володимирівна, власник і генеральний директор туристичного оператора «Агентство подорожей «Лотос», та Незнамова Наталія Сергіївна, керівник департаменту роботи з корпоративними клієнтами та туристичними агентствами Представництва «Ер Франс КЛМ» в Україні та Грузії. Вони відзначили високий рівень володіння студентами англійською мовою, їх професіоналізм, а також вагому практичну значимість результатів дослідження. 


«Англомовні магістерські програми – інноваційний проект, вперше успішно впроваджений саме в КНТЕУ. До речі, в нашому університеті навчання за такою програмою безкоштовне, на відміну від інших ВНЗ. Звичайно, навчання іноземною мовою вимагало більшої зосередженості та віддачі. Зрозуміло, особливі складнощі виникли під час написання диплому. Адже для цього необхідно було використовувати іноземні джерела, статті, а також сайт Європейської комісії, що містять найсучаснішу інформацію у сфері туризму. Тому написання диплому також було і надзвичайно цікавим процесом. Особисто я дізнався багато нової, актуальної інформації щодо туристичної діяльності», - розповів Володимир Глушко, випускник англомовної програми за спеціальністю «Менеджмент туристичної діяльності». Думку Володимира поділяє і його одногрупниця Наталя Засоба: «Навчання та захист англійською досить складний процес, але тепер я маю дуже корисний досвід. Мій рівень володіння англійською мовою набагато виріс. Англійською я не лише писала та захищала диплом, а також відповідала на додаткові питання. Завдяки цим англомовним магістерським програмам, не лише студенти, а й викладачі підвищують та розвивають свої мовленнєві компетентності, а випускники, що навчалися англійською, безумовно, мають більші переваги під час працевлаштування».

Пишаємося тим, що КНТЕУ є одним із небагатьох ВНЗ, який здійснює елітну підготовку висококваліфікованих фахівців для зростаючого ринку курортних послуг та перспективного курортного бізнесу.

У роботі щодо захисту випускних кваліфікаційних проектів студентами магістратури за спеціальністю «Курортна справа» взяли участь: голова комісії – Владимиров Олександр Аркадійович, генеральний директор клінічного санаторію «Жовтень» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», докт. мед. наук, проф. зі спеціальності «Курортологія та фізіотерапія» висловив захоплення стосовно рівня фахової підготовки та професійної ерудиції дипломантів, глибиною та складністю підготовлених проектів.

 За результатами роботи комісії п'ять випускників запрошено на роботу у провідні підприємства курортно-рекреаційної сфери.

Вже найближчим часом ринок готельно-ресторанного та туристичного бізнесу поповниться висококваліфікованими фахівцями, озброєними дипломами КНТЕУ, здатними вирішувати різнопланові управлінські завдання на різних рівнях. 

15.01.2016
knteu
4251
остання редакція 01.06.2016
knteu