logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студенти КНТЕУ створюють відкритий митний простір

Загальна інформація

9 лютого 2016 року в університеті в рамках інформаційно-дискусійної платформи «Майстерня професійного зростання» та за сприянням Центру розвитку кар’єри і кафедри товарознавства та митної справи відбулася відкрита лекція «Створюємо Відкритий митний простір».

"Відкритий митний простір" — це така зона митного оформлення, яка цілодобово надаватиме митний сервіс за принципом «Єдиного вікна». Заповнення та реєстрація декларацій, логістичні послуги та послуги банку, митні консультації, — все відбуватиметься в одному віконці. У новій зоні митного оформлення замість 9-ти документів, які сьогодні підприємець змушений надавати для оформлення вантажу, потрібно буде лише 2: рахунок-фактура та транспортна накладна (CMR).

Начальник Одеської митниці ДФС Марушевська Юлія Леонідівна розповіла про 3-місячний експеримент, що там відбувався. Одеська митниця — єдиний орган, який здійснюватиме перевірки у зоні митного контролю Відкритий митний простір. Інформування компетентних органів про можливі порушення, контрабанду та корупцію буде делеговано адміністрації порту. Юлія Леонідівна впевнена, що нововведення зменшать час оформлення вантажів до 15 хвилин у «зеленому»  та до 1 години — у «червоному» коридорі. А компетентні та привітні працівники терміналу з посмішкою зустрічатимуть підприємців і допомагатимуть проходити митні процедури прозоро, швидко й зручно.

«Це дійсно дуже амбітні плани, особливо з огляду на вітчизняні митні реалії. Але у співпраці з бізнесом нам вдасться створити  такий сервіс, який буде гідний поширення на всю Україну», — переконана Юлія Марушевська. Начальник Одеської митниці ДФС закликала студентів КНТЕУ долучатися до змін та допомагати створювати ‪"Відкритий митний простір", а також докладно розповіла про етапи відбору співробітників. 

09.02.2016
pavel
3304
остання редакція 01.06.2016
42265