logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжнародна інтеграція: науково-практичний семінар вчених Університету м. Бремен (Німеччина)

Загальна інформація

8-10 лютого 2016 року з ініціативи кафедри бухгалтерського обліку, в рамках підписаної минулого року угоди про співпрацю між КНТЕУ та Університетом м. Бремен (Німеччина), відбувся науково-практичний семінар «Економіко-математичні методи та програмні продукти в сучасних економічних дослідженнях».

КНТЕУ відвідала делегація у складі: декана факультету економіки та бізнесу, завідувача кафедри обліку і контролю, професора, доктора Йохена Циммермана та докторантів – Юліана Абе, Мартіна Кніппа та Олівера Стеінбаха.

Семінар німецьких вчених викликав великий інтерес у професорів, доцентів, аспірантів і магістрів КНТЕУ та став новим кроком співпраці науковців двох університетів.
У жовтні 2015 р. представники Університету м. Бремен відвідали КНТЕУ з робочим візитом, виступили з доповідями на пленарному засіданні форуму «Наука. Освіта. Економіка. Інтеграція для сталого розвитку» та прочитали лекції для студентів англомовних магістерських програм.

Програма семінару включала курс таких лекцій англійською мовою:

  • «Емпіричні економічні дослідження»;
  • «Академічні читання»;
  • «Критичні дискусії»;
  • «Аналіз даних з програмним продуктом «Стата»;
  • «Розробка моделей для вимірювання наслідків МСФЗ».

У роботі семінару взяли участь студенти та науковці різних галузей науки, зокрема: обліковці, аналітики, аудитори, фінансисти, економісти, математики, кібернетики.

По закінченні семінарів 30 учасників отримали сертифікати за підписом ректора КНТЕУ професора Анатолія Антоновича Мазаракі та декана Університету м. Бремен професора Йохена Циммермана. 

Сучасна економічна наука вимагає від учених достатньої доказовості їх гіпотез і пропозицій, що наразі неможливе без використання емпіричних досліджень та економіко-математичних методів обробки інформації. Проведення таких заходів сприяє інтеграції українських вчених у європейський та міжнародний науковий простір, розширює можливості наукових досліджень та практику застосування сучасних методів і програмних продуктів для розробки варіантів рішень існуючих проблем.

10.02.2016
Nataliia
2790
остання редакція 02.06.2020
42265