logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнський круглий стіл «Використання інформаційних технологій у соціально-економічній сфері»

Загальна інформація

22 березня 2016 року в КНТЕУ відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Використання інформаційних технологій у соціально-економічній сфері».

У роботі круглого столу взяли участь представники українських ВНЗ, бізнес-установ та громадських організацій: викладачі та аспіранти кафедр економічної кібернетики, програмної інженерії та інформаційних систем, бухгалтерського обліку, фінансового аудиту,  економіки та фінансів підприємства, вищої та прикладної математики, менеджменту Київського національного торговельно-економічного університету; викладачі Європейського університету інформатики та економіки у Варшаві; Університету економіки у Братиславі; Вінницького національного технічного університету; ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»; Київського національного університету будівництва та архітектури; Львівського національного університету імені Івана Франка; Національного університету біоресурсів та природокористування; ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»; Університету Державної фіскальної служби України; Ржищівського індустріально-педагогічного технікуму; Торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету; фахівці з інформаційних технологій АТ «Райффайзен банк Аваль» та компанії «Санлайн»; студенти напрямів підготовки «Економічна кібернетика» та «Програмна інженерія» Київського національного торговельно-економічного університету.

Проректор з наукової роботи Мельниченко Світлана Володимирівна привітала учасників засідання, зазначивши: «Наш університет не вперше є інтелектуально-дискусійною платформою та безпосереднім учасником формування та розвитку сучасних процесів у галузі економіки та освіти. Як відомо, підготовка сучасного фахівця неможлива без практичної складової, що формується в результаті поєднання діяльності науковців, освітян та представників бізнесу».

Під час пленарного та секційних засідань круглого столу жваве обговорення викликали доповіді:

  • Інформаційні технології оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів
  • Моніторинг, діагностика та контроль соціально-економічних процесів
  • Хмарні технології, їх класифікація та сфери використання
  • Інформаційні системи управління навчальним процесом ВНЗ
  • Роль інформаційних технологій у процесі прийняття управлінських рішень
  • Методи комп’ютерного моделювання економічних процесів.

Доктор фізико-математичних наук, професор Пурський Олег Іванович представив детальні результати наукових досліджень розробки інформаційної технології оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів. Технологія, поєднуючи статистичний метод  та експертне оцінювання, дозволяє розраховувати особливості регіонального розвитку, що допомагає визначити і сформувати напрямки моніторингу, проводити аналіз економічних показників.

Десятко Альона Миколаївна, голова циклової комісії інформаційних систем та технологій ТЕК КНТЕУ, представила надзвичайно цікаву презентацію «Застосування хмарних технологій в освіті»: сучасні способи надання освіти на прикладі створення єдиного хмарного середовища в ТЕК КНТЕУ, що розпочалося в 2012 році. Торговельно-економічний коледж КНТЕУ став першим в Україні, що повністю перейшов на хмарні технології. Альона Миколаївна розповіла про можливості, які дають технології – організація сучасного освітнього процесу, використання програмного забезпечення,  формування та розвиток нових професійних навичок відповідно до реалій завтрашнього дня, та показала приклади практичного застосування технологій у роботі з документами.

Баглай Роман Олегович, співробітник «Райффайзен Банк Аваль» та аспірант КНТЕУ, у своїй доповіді розказав про архітектуру банку на основі хмарних технологій: переваги та проблеми застосування технологій, види і застосування сервісів на різних рівнях ІТ-ландшафту банку та пропозиції щодо забезпечення можливості реального впровадження хмарних сервісів для банківських установ.

У другій частині круглого столу відбулося засідання англомовної секції «International experience of using IT in the economic sphere and business», на якій окрім наукової тематичної дискусії обговорювалися проблеми та питання міжнародного наукового співробітництва КНТЕУ.

Результати роботи круглого столу сприятимуть посиленню діалогу та обміну досвідом між науковцями та практиками щодо використання інформаційних технологій та моделювання соціально-економічних процесів.

Усі учасники круглого столу отримали сертифікати.

22.03.2016
adv
3328
остання редакція 01.06.2016
knteu