logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студентська наука набирає обертів: представниця КНТЕУ перемогла у престижному науковому конкурсі

Загальна інформація

22 березня 2016 року в Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця було проведено підсумкову науково-практичну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2015/2016 н.р. з напряму «Маркетинг, управління персоналом та економіка праці», яка вже декілька років поспіль традиційно проводиться заради підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для їх творчого зростання та активізації науково-дослідної роботи студентів.

До участі в конкурсі було представлено 70 студентських наукових робіт з 11 міст України, а саме: Харкова, Красноармійська, Донецька, Запоріжжя, Києва, Одеси, Полтави, Львова, Сум, Тернополя, Чернігова. До складу галузевої комісії увійшли представники різних регіонів України (Київ, Харків, Вінниця, Львів, Суми, Красноармійськ). Згідно наказу Міністерства освіти і науки України «Про склад галузевої конкурсної комісії» від КНТЕУ взяла участь к.е.н., доцент кафедри менеджменту Миколайчук І.П.

Засідання комісії відбувалося у 2 етапи – 19 лютого (перший відбірковий етап наукових робіт до складу переможців) та 22 березня (другий підсумковий етап, на якому були презентовані наукові роботи студентами-переможцями конкурсу).

Робота секції «Управління персоналом та економіка праці» розпочалася з привітального слова голови оргкомітету, ректора Харківського економічного університету імені С. Кузнеця, д.е.н., проф. Пономаренка В.С., який ознайомив присутніх учасників із підсумками першого етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

У виступі на пленарному засіданні керівник секції «Управління персоналом та економіка праці» – д.е.н., професор, завідувач кафедри управління персоналом та економіки праці ХНЕУ ім. С. Кузнеця Назарова Г.В. побажала успішних виступів 21-му учаснику, які приїхали на конкурс із 18 університетів України та плідної співпраці членам галузевої комісії.

Для підвищення об’єктивності оцінювання якості виконаних наукових робіт студенти презентували результати наукової роботи в різних аудиторіях університету на засіданнях двох комісій (що унеможливило суб’єктивізм в оцінках виступів студентів представниками їх навчальних закладів).

Члени комісії оцінювали якість презентацій наукових робіт за багатьма критеріями, серед яких враховувалось: оформлення роботи у відповідності до вимог стандарту, обґрунтування актуальності та глибини проведеного дослідження, рівень реальності авторських розробок і пропозицій, наявність публікацій з теми конкурсної роботи студента, ступінь володіння учасників матеріалом та їх презентабельність, вміння давати точні та ґрунтовні відповіді на поставлені запитання всіх охочих взяти участь у науковій дискусії. Також за результатами проведення першого етапу представлені на конкурс наукові роботи були оцінені за рівнями достовірності інформації та новизни дослідження, що було враховано при визначенні переможців робіт та ранжируванні місць.

У цілому засідання секцій тривало понад 3 години, протягом яких в атмосфері змагальності та наукового свята й неминучого чинника хвилювання учасників із різних навчальних закладів членами галузевої комісії було прослухано результати цікавих та актуальних досліджень у сфері управління персоналом та економіки праці. Студентами-науковцями підіймалася проблематика інвестицій у людський розвиток та демографічних змін у суспільстві, сучасних підходів до мотивації праці персоналу та ефективності розвитку корпоративної культури, кадрової безпеки на підприємстві та справедливості винагороди за працю тощо.

За підсумками засідання секції «Управління персоналом та економіка праці» студентка 4-го курсу факультету економіки, менеджменту і психології КНТЕУ, староста 21-ї групи спеціалізації «Менеджмент персоналу» Куценко Альона увійшла до складу 4-х переможців конкурсу, які отримали дипломи першого ступеня, презентувавши наукову доповідь на тему «Рекрутмент у системі комплектування штату персоналу організації», залишивши позаду 14 учасників. Під час презентації доповіді студенткою були підняті актуальні проблеми відбору персоналу, обґрунтовано сучасні методики, що використовуються в практиці управління персоналом провідних українських підприємств, на прикладі вітчизняного підприємства розкрито актуальність, зміст та особливість інструментарію рекрутменту у порівнянні з іншими підходами до кадрового забезпечення. Члени комісії дійшли однозначного висновку щодо високого рівня наукової та практичної значущості наданих студенткою рекомендацій керівникам сучасних підприємств щодо підвищення ефективності відбору кандидатів на посади та в цілому покращенню їх соціально-економічних результатів – завдяки впровадженню інструментарію рекрутменту.

Науковий керівник – к.е.н, доц. Миколайчук І.П. та викладачі кафедри менеджменту КНТЕУ щиро вітають Куценко Альону із заслуженою перемогою на конкурсі та бажають подальших наукових досягнень та кар’єрних злетів!

22.03.2016
adv
1730
остання редакція 01.06.2016
knteu