logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Розвиток міжнародної співпраці: КНТЕУ відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам Нгуен Мінь Чі

Загальна інформація

Високий гість в КНТЕУ

Історія університету багата на співпрацю з в’єтнамськими університетами, організаціями. Можна згадати, що у 1990-ті роки в нашому навчальному закладі підготовку проходили не тільки студенти з цієї країни, але й підвищували кваліфікацію фахівці торговельних організацій В'єтнаму, а у 1985 році в’єтнамський аспірант захистив у нашому університеті кандидатську дисертацію і згодом став Міністром освіти своєї країни.

Про все це, зокрема, говорив 26 березня 2016 року ректор А.А. Мазаракі під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні і Молдові Нгуен Мінь Чі. Разом з Послом в цей день відвідали КНТЕУ пані Ле Тхань Ван – дружина Посла, пан Хо Чунг Тхань – Перший секретар, начальник відділу економіки та торгівлі Посольства та пан Нгуен Вінь Фионг – Перший віце-президент Київської міської суспільної організації «В'єтнамське товариство».

В бесіді з проректорами університету С.Л. Шаповал та В.М. Саєм Посол та інші члени делегації поставили багато запитань щодо організації навчального процесу на всіх ступеневих рівнях. Особливо їх зацікавило розмаїття магістерських програм англійською мовою викладання. На їх погляд це дуже цікава ніша для збільшення контингенту в’єтнамських студентів у КНТЕУ. Домовились у цьому плані про подальшу співпрацю з посольством, а також про підготовку майбутньої зустрічі Посла зі студентами і викладачами університету.

Водночас представники університету висловили зацікавленість щодо досвіду В’єтнама по успішній трансформації економіки цієї країни і, зокрема, набуття В'єтнамом в останні роки статусу нової туристичної та курортної дестинації світового рівня.

Таким чином, погодились, що розвиток міжуніверситетського співробітництва, як на рівні студентів так й аспірантів та викладачів, може бути цікавим і корисним для обох сторін.

26.03.2016
adv
2566
остання редакція 01.06.2016
knteu