logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Вебінар як технологія навчання отримує все більший розвиток

Загальна інформація

Однією з форм ділового інтернет-спілкування є вебінари (онлайн-семінари або веб-конференції). Цей термін має англійське походження й утворений від двох слів: web (мережа) і seminar (семінар, навчальні курси), що в дослівному перекладі означає «навчання з використання інтернет-мережі». У КНТЕУ така технологія навчання отримує все більший розвиток.

Для організації вебінару або участі в ньому необхідні наступні технічні умови: доступ в інтернет; реєстрація на сервісі, що надає послуги конференц-зв'язку; веб-камера; навушники; мікрофон; колонки. Повне технічне забезпечення для проведення вебінарів надано в ауд. 526 у лабораторії дистанційного навчання КНТЕУ.

7 квітня 2016 року був проведений вебінар для студентів 4 курсу ФОАІС з дисципліни "Інтернет-технології в бізнесі". Лектор, доцент кафедри економічної кібернетики Шклярський С.М., ознайомив студентів з методичним забезпеченням та умовами успішного вивчення даного курсу. Студенти, перебуваючи на своїх робочих місцях віддалено, слухали лектора і робили текстові повідомлення в чаті.

Це не перший вебінар, проведений доцентом Шклярським С.М. На одному з попередніх вебінарів студенти представляли свої доповіді, використовуючи інтерактивну дошку, на якій були розміщені слайди презентації за обраною темою. Для цього лектор передавав право на керування презентацією та надавав можливість голосових повідомлень учасникам вебінару. Після закінчення доповіді лектор задавав питання й робив кваліфіковані зауваження щодо змісту, структури та оформлення презентації, які були корисні й необхідні всім учасникам вебінару в подальшій професійній діяльності. Студенти задавали питання on-line і через чат.

Така інтернет-технологія проведення дистанційних занять як вебінар, відкриває нові цікаві можливості для навчання, ділового віртуального спілкування та вміння представляти інформацію. Студенти переконалися, що вебінари - відмінний інструмент для корпоративного навчання.

07.04.2016
42265
2937
остання редакція 28.11.2016
redactor