logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Лекція для майбутніх економістів «Актуальні питання оподаткування в міжнародному бізнесі»

Загальна інформація

18 квітня 2016 року відбулася лекція к.е.н., радника з питань міжнародного корпоративного та податкового права АО «С.Т. Партнерс» Пікуша Тараса Анатолійовича на тему «Актуальні питання оподаткування в міжнародному бізнесі» для студентів 4 курсу 10-12, 27 груп ФЕМП спеціальності «Економіка підприємства».

Організатор заходу  –  к.е.н., доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Стасюк Лілія Леонідівна.

У межах лекції спікером визначено особливості систем оподаткування різних країн. Охарактеризовано особливості нерезидентних компаній з позицій руху капіталу та оподаткування; описано механізм участі нерезидентної компанії в розрахунках на основі агентської схеми; визначено особливості участі нерезидентної компанії в схемі перерозподілу пасивних доходів фізичної особи. Представлено механізм функціонування холдингових компаній за участю фондів (трастів).

Визначено роль міжнародних організацій у системі забезпечення прозорості інформації про рух капіталів та оподаткування. Охарактеризовано роль Глобального форуму з питань адміністративної співпраці в розробці Конвенції про обмін інформацією. Охарактеризовано законодавство ЄС про надання банками інформації про відкриття рахунків фізичними та юридичними особами. Визначено вплив розкриття інформації про бенефіціарних власників на обсяги податкових платежів.

Спікером окреслено можливі напрями управління податковими платежами в міжнародному бізнесі. Визначено, що використання співпраці з зарубіжними компаніями-нерезидентами дозволяє відкрити нові горизонти в бізнесі та забезпечити захист активів.

Підсумком лекції стала дискусія щодо рівня легітимності окремих механізмів оптимізації податкових платежів та соціальної відповідальності власників капіталів.

18.04.2016
42265
1900
остання редакція 31.05.2016
knteu