logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Видатному діячу науки професору Бланку Ігорю Олександровичу призначено державну стипендію

Загальна інформація

Відповідно до Указу Президента України від 10 травня 2016 року № 202/2016 «Про призначення державних стипендій видатним діячам науки» заслуженому діячу науки і техніки України, доктору економічних наук, професору кафедри економіки та фінансів підприємства Київського національного торговельно-економічного університету БЛАНКУ Ігорю Олександровичу призначено державну стипендію строком на два роки.

Це вже не перша відзнака Ігоря Олександровича. За наукові здобутки він нагороджений трьома медалями, Грамотою Верховної Ради України, званням «Заслужений діяч науки і техніки України» та Державною стипендією видатним науковцям.  

ДОВІДКА:
 

БЛАНК ІГОР ОЛЕКСАНДРОВИЧ
У 1959 році закінчив Львівський торговельно-економічний інститут за спеціальністю «Економіст торгівлі», після чого працював старшим економістом в «Укроптгоспторзі» Міністерства торгівлі України (до 1962 р.) та старшим науковим співробітником і завідувачем наукового сектору в Українському науково-дослідному інституті торгівлі та громадського харчування Міністерства торгівлі СРСР (до 1975 р.). На кафедрі працює з 1975 р. на посаді доцента, а з 1990 р. – на посаді професора. Має найбільший стаж роботи серед усіх штатних викладачів кафедри.

У 1965 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук, а у 1990 році – на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.

Здійснює керівництво магістерською програмою за спеціальністю «Фінанси підприємства». Викладає дисципліни: «Управління фінансами підприємств та об’єднань», «Фінансова стратегія підприємства», «Методологія дисертаційних досліджень». Здійснює керівництво аспірантами кафедри – під його керівництвом захищено 29 дисертацій за науковою спеціальністю 08.00.04 – «економіка і управління підприємствами». Впродовж останніх 14 років був членом ВАК України. Незмінно очолює роботу науково-методичного семінару кафедри. Є заступником голови спеціалізованої вченої ради КНТЕУ із захисту докторських і кандидатських дисертацій. Засновник наукових шкіл «Фінансовий менеджмент» та «Інвестиційний менеджмент». Першим в Україні розробив навчальні дисципліни "Економіка та організація біржової торгівлі", "Фінансовий менеджмент", "Інвестиційний менеджмент", "Фінансовий ринок", "Фінансова стратегія підприємства".

За результатами наукових досліджень опубліковано понад 300 наукових і науково-методичних праць.

26.05.2016
adv
2691
остання редакція 28.11.2016
redactor