logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

В КНТЕУ відбулося Перше засідання Наукової ради з туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Загальна інформація

30 травня 2016 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбулося перше (установче) засідання Наукової ради з туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

До складу Наукової ради відповідно до наказу Мінекономрозвитку від 25.04.2016 №733 увійшли 34 представники, зокрема, від Центрального органу виконавчої влади у сфері туризму – заст. Міністра економічного розвитку і торгівлі, керівник апарату, голова ради – Клименко Юлія Леонідівна; директор департаменту туризму та курортів, заступник голови ради – Ліптуга Іван Леонідович, відомі вчені з проблем туризмознавства з науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів практично з усіх регіонів України, зокрема від КНТЕУ: проректор з наукової роботи, д.е.н., проф. С.В. Мельниченко; зав. кафедри туризму та рекреації, д.е.н., проф. Т.І. Ткаченко; заст. директора з наукової, науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, д.е.н. В.Ф. Кифяк.

З вітальним словом до членів Наукової ради звернулася перший проректор КНТЕУ, д.т.н., професор Притульська Н.В., яка підкреслила важливість події, побажала науковому зібранню креативних рішень задля сталого розвитку туризму в Україні.

За результатами роботи сформульовані основні напрямки діяльності Наукової ради, запропоновано організаційну структуру цієї інституції, сформовані секції за предметними областями галузей наук для вирішення найбільш актуальних і пріоритетних проблем сталого розвитку туризму і курортів в Україні, затверджений план роботи Наукової ради на поточний 2016 рік та обговорені поточні питання діяльності.

Найбільш гарячі дискусії визвав запропонований для затвердження проект програмного стратегічного документа – «Стратегія розвитку туризму і курортів на 2016–2020 роки». Прийнято рішення взяти за основу розроблений документ, у тижневий термін надати пропозиції щодо змін і доповнень, створити  робочі  групи для узагальнення пропозицій та доопрацювання документа, прискорення розроблення національного стандарту щодо термінів та визначень у сфері туризму, розроблення глосарію, внесення змін і доповнень до Закону України «Про курорти».

Директор Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга та всі присутні висловили вдячність за сприяння і високий рівень організації першого засідання Наукової ради, сподівання на подальшу співпрацю ректорові КНТЕУ, академіку Анатолію Антоновичу Мазаракі.

На адресу КНТЕУ надійшов Лист-подяка на ім'я ректора Анатолія Антоновича Мазаракі.

Документи додаються:

Склад Наукової ради з туризму та курортів

Стратегія розвитку туризму і курортів на 2016–2020 рр.

30.05.2016
42265
2817
остання редакція 28.11.2016
redactor