logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Обмін досвідом: візит представників КНТЕУ до Королівського технологічного інституту (Швеція)

Загальна інформація

2 червня 2016 року в рамках розвитку співпраці між КНТЕУ (Kyiv National University of Trade and Economics) і KTH (Royal Institute of Technology), Швеція, співробітники кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю доцент, к.х.н.  Пасальський Б.К. та старший викладач Чикун Н.Ю. зустрілися з професорами КТН, ознайомились з структурою КТН, напрямами наукової діяльності, відвідали сучасні наукові лабораторії, лекційні аудиторії. Королівський технологічний інститут Швеції – один з провідних технологічних університетів Європи, заснований у 1827 році. У світовому рейтингу QS World University Rankings за 2015-2016 роки посів 92 місце та входить у ТОП-100 кращих університетів світу. 

Відбулися зустрічі з Monika Ek – професором хімії деревини та начальником відділу департаменту хімії деревини і целюлозної технології, Lars Berglund - керівником відділу біокомпозитів. Lars Berglund також є очільником Wallenberg Wood Science Center (WWSC), який є спільним науково-дослідним центром у Королівському технологічному інституті (KTH) і Чалмерс. WWSC спрямований на створення нових матеріалів з деревини шведських лісів із використанням наноцеллюлози. Мета діяльності центру – покращити співпрацю та ліквідувати розрив між академічною наукою та промисловістю.

Також представників КНТЕУ ознайомили з системою підтримки стартапів в КТН – Greenhouse Labs. Greenhouse Labs є осередком, призначеним для інновацій, та кластером молодих хімічних компаній студентів і дослідників.

Зустріч організована PhD Olena Sevastyanova - спеціалістом в області хімії деревини і технології волокна, з великим досвідом досліджень лігніну і хімії вуглеводів, методів контролю якості. Висловлюємо подяку Olena Sevastyanova за надану можливість познайомитись з провідними професорами КТН, які мають міжнародне визнання світового рівня. Результатом такої співпраці з Olena Sevastyanova є публікація статті в міжнародному науково-практичному журналі «Товари і ринки», №1 за 2016 рік.

02.06.2016
adv
3052
остання редакція 28.11.2016
redactor