logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Україна-Німеччина: нові можливості співробітництва в освітянській сфері

Загальна інформація

З 1 по 5 червня 2016 року КНТЕУ відвідала поважна делегація одного з провідних ВНЗ Західної Європи – Університету економіки та менеджменту м. Ессен (Німеччина). Останній нараховує більше 30 тис. студентів, а за факультетською структурою та напрямами підготовки – майже повністю є тотожним нашому університету.

Декан факультету професор, доктор Клеменс Єгер та професор Стефан Тод відповідно до визначених ними інтересів провели перемовини на кафедрах «Міжнародної економіки», «Економіки та фінансів підприємства», а також в Інституті вищої кваліфікації. Якщо в останньому йшлося про співпрацю в реалізації довгострокових і короткострокових програм для контингенту слухачів цього важливого структурного підрозділу КНТЕУ, то на кафедрах розмова концентрувалась, насамперед, на реалізації можливостей подвійного дипломування. У ході спілкування дійшли згоди, що найбільш реальними можуть стати проекти, які базуються на 3-х магістерських програмах з англійською мовою викладання.

Для узгодження проектів подвійного дипломування німецьким колегам були надані нові навчальні плани з «Міжнародної економіки», «Фінансового менеджменту» та «Менеджменту ЗЕД», погодились, що більш детально потрібно проробити питання щодо написання та захисту ВКР. Домовились про подальші контакти на цьому та інших напрямах співпраці. З вдячністю українською стороною була прийнята пропозиція німецького декана забезпечити вартість навчання для двох кращих українських студентів за рахунок спеціального університетського фонду.

Наміри та можливості обох університетів, а також багато деталей щодо подальшого співробітництва було конкретизовано на зустрічі пана К. Єгера та С. Тода з першим проректором з науково-педагогічної роботи Н.В. Притульською, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм та професором Г.Ф. Хоружим.

Важливим є те, що саме німецька сторона, високо оцінивши потенціал Київського національного торговельно-економічного університету, висловила готовність розробити й підписати вже найближчим часом не просто рамкову угоду, а угоду в найширшому форматі співробітництва 2-х провідних університетів України та Німеччини.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків 

05.06.2016
adv
2054
остання редакція 28.11.2016
redactor