logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Лекція радника Представництва ООН в Україні

Загальна інформація

19 жовтня 2016 року в КНТЕУ в рамках Європейських днів торгівлі та з ініціативи кафедри торговельного підприємництва та логістики відбулася лекція радника з питань цілей сталого розвитку ПРООН, кандидата економічних наук Сітнікової Наталії Петрівни на тему «Цілі сталого розвитку: Україна». Загалом її доповідь була присвячена найактуальнішим глобальним проблемам, що стоять зараз перед людством. 

На початку Наталія Сітнікова привітала слухачів, студентів 3-4 курсів факультету торгівлі та маркетингу з 70-річним ювілеєм з дня заснування університету та запросила їх до конструктивного обговорення проекту, у якому вона особисто брала участь, його головні цілі та завдання.

У 2000 році Декларацією Тисячоліття ООН було визначено орієнтири глобального розвитку до 2015 року, зокрема, з 2000 по 2015 рр. в Україні цей проект був  спрямований на подолання бідності, забезпечення якісної освіти впродовж життя, забезпечення ґендерної рівності, зменшення дитячої смертності, поліпшення здоров’я матерів, обмеження поширення ВІЛ-інфекції/ СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів, сталий розвиток довкілля.

У 2012 році в рамках підготовки Конференції ООН зі сталого розвитку Ріо+20 урядами низки країн-членів ООН було запропоновано розробити новий пакет цілей – Цілі сталого розвитку (ЦСР). Це стало початком роботи з формулювання нових цілей розвитку на наступні п’ятнадцять років – до 2030 року.

Виходячи з цього, пані Наталія також поділилася зі студентами перспективними напрямами діяльності проекту на новий, актуальний для них період – 2015–2030 рр. ЦСР мають стати платформою, на базі якої розроблятимуться національні стратегії протягом наступних 15-ти років. Зокрема, йшлося про роботу ПРООН в Україні над проблемами урбанізації й екології (збереження прісних водних ресурсів), подолання соціальної нерівності й конфліктів між державами.

Наталія Петрівна також звернула увагу присутніх викладачів, що представництво ООН в Україні зацікавлене у співпраці з університетами та покладає великі надії на сьогоднішніх студентів, оскільки саме від молодого покоління залежить, залишаться громадяни України рядовим населенням чи стануть поважним суспільством. А саме в руках наших студентів конкурентоспроможне майбутнє України та розвиток торгівлі на новому рівні.

19.10.2016
redactor
1625
остання редакція 17.01.2017
42265