logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Вперше в історії Всесвітньої кулінарної олімпіади – українська команда взяла участь та виборола золоті медалі

Загальна інформація

Всесвітня кулінарна олімпіада – найпрестижніший гастрономічний захід серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), що проводиться у рамках Міжнародної виставки у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу Inoga-2016. Кулінарні змагання відбуваються раз на 4 роки і вважаються найбільшим з’їздом кухарів на планеті. Перша олімпіада кухарів відбулася в Німеччині в 1900 році.

Всесвітня кулінарна олімпіада-2016 проходила 22–25 жовтня 2016 року в м. Ерфурт (Німеччина), де демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу. Олімпіаду відвідало більше 25 тис. глядачів.

Підсумки Олімпіади для України: 2 золота, 4 срібла, 1 бронза, 7 призерів, 10 учасників команди. Ріске Людмила (золотий призер) та Русин Наталія (срібний призер) - студенти КНТЕУ освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" спецівльності "Готельно-ресторанна справа". Рибчук Лариса (срібний призер) - аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ.

Зважаючи на актуальність гармонізації національних кулінарних традицій з міжнародними стандартами, розвитку гастрономічної культури і кулінарного туризму, підвищення професійної майстерності фахівців, громадська спілка «Український кулінарний союз» ініціювала участь та підготувала команду, яка вперше в історії вітчизняної кулінарії представляла інтереси нашої країни на олімпійських змаганнях.

Честь України захищали 10 майстрів-кондитерів із різних регіонів, у тому числі 3 студенти Київського національного торговельно-економічного університету, які є призерами багатьох вітчизняних та міжнародних кулінарних конкурсів. Наставником та ідейним натхненником української команди є майстер планетарного масштабу, багаторазовий призер міжнародних кулінарних конкурсів, суддя міжнародного рівня – Марія Шрамко.

Українська делегація ознайомилася з особливостями підготовки та умовами участі в Міжнародному кулінарному конкурсі з метою гідного представлення Національної олімпійської збірної з кулінарного мистецтва на наступній Всесвітній кулінарній олімпіаді–2020.

Участь національної команди кухарів у Всесвітній кулінарній олімпіаді сприяла формуванню іміджу України серед міжнародної кулінарної спільноти, підвищенню зацікавленості до національних кулінарних традицій, обміну професійним інноваційним досвідом, популяризації країни на міжнародному рівні.

24.10.2016
redactor
3863
остання редакція 02.03.2017
redactor