logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Урочисте відкриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSКILLS UKRAINE»

Загальна інформація

31 жовтня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулося відкриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSКILLS UKRAINE».

Всіх учасників та організаторів конкурсу офіційним листом привітав Президент України Порошенко Петро Олексійович. У своєму вітальному листі Президент наголосив на актуальності такого заходу в контексті реформування професійно-технічної освіти та побажав всім міцного здоров'я, щедрої долі та мирного неба.

Прем'єр-міністр України Гройсман Володимир Борисович, відкриваючи конкурс, наголосив: "Ми маємо реформувати систему професійно-технічної освіти для того, щоб кожен, хто навчається в цій системі, був професійним і якісним. Потрібно змінити програми навчання, осучаснити їх, надати можливість технічного переозброєння закладів професійно-технічної освіти для того, щоб кожна молода людина, яка закінчує професійно-технічний заклад, могла знайти себе в реальному секторі економіки"

Міністр освіти і науки України Гриневич Лілія Михайлівна у своїй промові зазначила, що реформа професійно-технічної освіти є одним із пріоритетів Міністерства освіти і науки України та Уряду загалом.

Від імені ректора Київського національного торговельно-економічного університету гостей та учасників конкурсу привітала перший проректор Притульська Наталія Володимирівна, яка зазначила, що вітчизняна освіта має йти в ногу з часом для того, щоб забезпечити конкурентоспроможність українських випускників.

Також з вітальним словом до присутніх звернулися віце-президент WorldSkills International, Голова Комітету зі змагань Стефан Прашль та Голова Правління WorldSkills Ukraine Рибак Сергій Олександрович.

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine відбудеться в Україні вперше за підтримкою Міністерства освіти України, Державної служби зайнятості та багатьох інших організацій, які виявили бажання бути разом з родиною WorldSkills. У конкурсі візьмуть участь 150 учасників із 25 регіонів країни. Перемога у WorldSkills Ukraine надає молодим людям можливість взяти участь у WorldSkills International, який відбудеться в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів - Абу-Дабі в жовтні 2017 року.

Конкурс відбувся в м. Києві за 11 професійними компетенціями на восьми майданчиках, серед яких: Київський національний торговельно-економічний університет, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Київський професійний ліцей будівництва і комунального господарства та інші.


По завершенню заходу на адрусу КНТЕУ надійшов офіційний лист-подяка від імені громадської організації "ВолдСкіллс Україна"

31.10.2016
redactor
6447
остання редакція 02.03.2017
redactor