logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Відкрита лекція «Введення в корпоративне управління, сучасні тенденції та виклики»

Загальна інформація

31 жовтня 2016 року в рамках реалізації проекту «Майстерня професійного зростання» кафедрою банківської справи було організовано лекцію канд. екон. наук., МВА, директора департаменту управління власністю та корпоративними правами "Інкостіл Груп", члена правління Професійної асоціації корпоративного управління Олега Журавльова на тему «Введення в корпоративне управління, сучасні тенденції та виклики». 

Олег Журавльов у цікавій та доступній формі розповів студентам про правові та організаційні засади побудови корпоративного управління (corporate governance); моделі корпоративного управління, їх особливості, переваги та недоліки; порядок взаємодії між акціонерами, наглядовою радою, правлінням акціонерного товариства та стейкхолдерами. Особлива увага була приділена важливості роботи корпоративного секретаря та необхідності запровадження такої посади в акціонерному товаристві. Крім того, було виокремлено фактори, що впливають на стан корпоративного управління у вітчизняних компаніях, а також перспективи його покращення в контексті змін до нормативно-правової бази України в 2016-2018 рр. Значна увага була приділена діагностиці стану корпоративного управління на основі міжнародних, національних стандартів та внутрішніх і зовнішніх рейтингів, необхідності забезпечення прав акціонерів та прозорості розкриття інформації щодо реальних власників компанії (кінцевих вигодонабувачів).

Під час лекції Олег Журавльов поділився власним практичним досвідом щодо побудови корпоративного управління на підприємства різних галузей, особлива увага була зосереджена на специфіці корпоративного управління в банківських установах, сімейних підприємствах, холдингах тощо, а також на сучасних тенденціях у корпоративному управлінні і готовності інвесторів вкладати кошти в компанії з якісно побудованим корпоративним управлінням. Крім того, лектор відповів на запитання студентів, висловлюючи як власну думку, так і розкриваючи загальноприйняті підходи. 

30.10.2016
redactor
1925
остання редакція 17.01.2017
42265