logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Викладачі та студенти презентували наукові дослідження на Парламентських слуханнях

Загальна інформація

2 листопада 2016 року у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему "Ціннісні орієнтації сучасної української молоді".

Заступник декана ФОАІС з навчальної роботи В.Ю. Гордополов та викладач кафедри фінансового аудиту О.А. Романенко, а також студенти університету взяли участь у парламентських слуханнях.

Зокрема, за ініціативою Ради молодих вчених при МОН студенти КНТЕУ провели дослідження цінностей молоді України. За даними наукових досліджень у порядку пріорітетів основними цінностями сучасної молоді є: сімейні цінності, духовні, суспільні й егоїстичні.

Ольга Романенко, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового аудиту, член Ради молодих вчених при МОН, представляючи проведені наукові дослідження в Парламенті, акцентувала увагу, що в рамках виконання Указу Президента України Петра Порошенка «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020» передбачено:

  • громадсько-патріотичне виховання,
  • духовно-моральне виховання,
  • військово-патріотичне виховання.

Цей наказ метою виховання визначає формування громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України.    

Неякісне патріотичне виховання молоді в розрізі цих складових може загрожувати національній безпеці України, оскільки призведе до:

  • деформації повсякденної та професійної етики населення країни, як наслідок, до зменшення ефективності і довгострокової рентабельності бізнесу, до зростання корупції, тіньової економіки, зменшення надходжень до бюджету країни та нецільового використання коштів.
  • відтоку інтелектуального капіталу країни (студентів, молодих вчених) за кордон,
  • зростання злочинності через відсутність важливих цінностей у молоді,
  • зростання кількості розлучень, дисфункціональних родин, абортованих дітей та сиріт,
  • поглиблення психологічних травм молоді і старших людей у результаті АТО, і міграції зі Сходу України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що за результатами обговорення будуть прийняті Рекомендації парламентських слухань.

"Ми вдячні всім учасникам слухань – представникам органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядуванням, молодіжних, громадських та інших організацій, які беруть участь у слуханнях.

Тема парламентських слухань охоплює широкий спектр ключових проблем становища української молоді, її життєвих цінностей, а також державної молодіжної політики на сучасному етапі, її оновлення і реорганізації, обґрунтування основних пріоритетів, шляхів, рекомендацій щодо забезпечення її ефективності.

Сьогодні ми маємо приділити основну увагу актуальним питанням, а саме: працевлаштуванню молоді, сприяння молоді у вирішенні житлових проблем, соціальній підтримці молоді, підтримці молодих сімей, заохоченню та підтримці молодих науковців.

У нашій державі знову відродився дух патріотизму, любов до Батьківщини, віра в її майбутнє. Тому питання національно-патріотичного виховання молоді зараз як ніколи є на часі. Також особливу увагу маємо приділити проблемам учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій, адже переважна більшість з них є молоді громадяни України.

Я переконана, що у доповідях і виступах озвучено багато нагальних проблем та запропоновані цікаві пропозиції щодо вдосконалення політики держави в цьому напрямку. Завдяки Вашій активності, ми зможемо забезпечити нашу плідну роботу під час парламентських слухань", - заявила Ірина Геращенко.

Відео за посиланням на сайті Верховної Ради України

02.11.2016
adv
2354
остання редакція 17.01.2017
42265