logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Відомі переможці «BESTCookFEST-2016»

Загальна інформація

1-3 листопада 2016 року відбувався ІІ Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCookFEST-2016» у рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (м. Київ). Захід організовано громадською спілкою «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Сім’єю ресторанів «Козирна карта» для досвідчених фахівців ресторанного господарства і кулінарів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва. 

Відкриття «BESTCookFEST-2016» відбулося ще 31 жовтня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті одночасно із стартом Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSКILLS UKRAINE», на якому були присутні Прем'єр-міністр України Гройсман Володимир Борисович, Міністр освіти і науки України Гриневич Лілія Михайлівна та інші почесні гості та партнери даних змагань.

У змаганнях фестивалю взяли участь більше 200 учасників із 9 країн світу: Франція, Німеччина, Італія, Хорватія, Туреччина, Польща, Росія, Білорусь та Україна.

Кулінари і кондитери в 20 конкурсних номінаціях змагалися за визнання і статус кращих професіоналів у кулінарному і кондитерському мистецтві. 98 учасників фестивалю взяли участь у 8 номінаціях індивідуального практичного класу – «Вегетаріанська страва», «Страва з м'яса», «Сучасна кухня», «Паста», «Страва з риби», «Страва автентичної кухні», «Ресторанний десерт» та «Кращий шеф-кухар». У завзятій боротьбі кулінарних баталій змагалися 16 команд професійних шеф-кухарів і юніорів кулінарних шкіл за кубки першості.

У 7 номінаціях арт-класу з кондитерського мистецтва (Цукрові квіти, Робота з карамелі, Робота з шоколаду, Робота з марципану, мастики, Святковий торт, Ексклюзивний весільний торт, Художня робота з тіста) взяли участь більше 60 учасників – учнів професійної школи кондитерського мистецтва 5-тикратної олімпійської чемпіонки з кондитерського мистецтва, голови суддівської комісії ІІ-го Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCookFEST-2016» Марії Шрамко.

За рішенням професійного і вельмиповажного журі фестивалю, чисельний склад якого налічує 25 представників із 9 країн світу: Ісландія, Індія, Ізраїль, Австрія, Хорватія, Албанія, Катар, Туреччина та Україна - визначено кращих із кращих. До складу суддівської колегії ІІ-го Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCookFEST-2016» увійшли всесвітньовідомі шеф-кухарі, акредитовані Всесвітньою асоціацією шеф-кухарів WordChefs, зокрема: Марія Шрамко, Саркіс Якубян, Еніл Гровер, Йосип Царевич, Зарміг Халаджян, Мімоза Балла, Сефер Япіджі, Еріх Главіца, Людмила Радченко, а також досвідчені вітчизняні фахівці – Галина Лосєва, Анна Гасанова, Леоніда Біленко, Кирило Долиняк, Світлана Басенко, Михайло Кравченко, Віктор Тимчишин, Любов Чуніцька, Орест Степаняк, Ванда Патутинська, Ольга Сердюкова, Сергій Калінін, Віктор Тітов, Діна Федорова, Олександр Косар, Євген Сушко.

Головою суддівської комісії ІІ-го Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCookFEST-2016» була 5-тикратна олімпійська чемпіонка з кондитерського мистецтва Марія Шрамко.

У номінаціях арт-класу найвищу нагороду (Гран-Прі) отримала Лариса Емеліна.

Найкращим шеф-кухарем «BestChefJunior-2016» визначено Співак Миколу (Сумська обл.), який виборов золоту медаль.

Золоту медаль у номінації найкращий шеф-кухар юніор «BestChef-2016» отримав Дмитро Місюк (Білорусь, м. Мінськ).

У номінації «Страва з м’яса» золоті медалі отримали Володимир Змушко  (Київська обл., Бориспільський район), Юрій Колеснєв (м. Гомель, Гільдія шеф-кухарів Білорусі) та Тетяна Назарук (м. Мінськ, Гільдія шеф-кухарів Білорусі).

Золото в номінації «Страва з риби» вибороли Василь Адамик (с. Вільховець, Борівський р-н, Тернопільська обл.), Олександр Чікілевський (м. Мінськ, Гільдія шеф-кухарів Білорусі) та Тетяна Назарук (м. Мінськ, Гільдія шеф-кухарів Білорусі).

Золоті медалі в номінації «Сучасна кухня» виборов Сергій Сліпуга (м. Київ).

Олександр Чікілевський (Гільдія шеф-кухарів Білорусії) став золотим призером у номінації «Страва автентичної кухні».

Золоті медалі в номінації «Ресторанний десерт» поділили три учасники: Євген Старокожко (Харківський торговельно-економічний коледж КНТЕУ) та Ольга Андріоє (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).

У номінації «Краща команда шеф-кухарів» золоті медалі й Кубок виборола команда Гільдії шеф-кухарів Білорусі.

У номінації «Краща команда шеф-кухарів юніорів» срібні медалі і Кубок виборола команда Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу.

Гран-Прі фестивалю «BestCookFest 2016» за сумою отриманих золотих медалей присуджено команді Гільдії шеф-кухарів Білорусі, яка в загальному заліку отримала 5 золотих нагород фестивалю.

Захід проведено за матеріально-технічною та фінансовою підтримкою співорганізаторів фестивалю – Київського національного торговельно-економічного університету, Сім’ї ресторанів «Козирна карта», офіційних партнерів фестивалю компаній «ROBOT COUP», «S-PROF», а також 15 офіційних спонсорів фестивалю.

Український кулінарний союз щиро дякує всім співорганізаторам і партнерам фестивалю, а також усім, хто доклав зусилля та сприяв успішному проведенню заходу.

Популяризацію проведення фестивалю здійснено на національному телебаченні – телеканал ТРК «Київ», у соціальній мережі «Фейсбук» на сторінці ГС «Український кулінарний союз» (ГС УКС), на сайті КНТЕУ.

03.11.2016
42265
3600
остання редакція 02.03.2017
redactor