logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Фінансовий консультант: реалії та перспективи розвитку професії

Загальна інформація

7 листопада 2016 року відкриту лекцію «Фінансовий консультант: реалії та перспективи розвитку професії» для студентів 4 курсу ФФБС провели відомі експерти, незалежні інвестиційно-фінансові консультанти:

  • Тетяна Дмитренко - голова Агенції з розвитку вексельного ринку, голова Комітету міжнародного співробітництва та член Правління Громадської ради при МФУ, член Громадської ради при ДСФМУ, міжнародний експерт із протидії відмивання коштів та фінансування тероризму (AML/FT);
  • Володимир Совенко - керуючий партнер VAU-PRINT, Ltd, фінансовий консультант страхового брокера StarLife, а в недавньому минулому - генеральний директор KonicaMinoltaUkraine.

Лекція відбулася в рамках співробітництва кафедри банківської справи з компаніями - професійними учасниками фінансового ринку та професійними асоціаціями України, зокрема зі страховим брокером StarLife та Агенцією з розвитку вексельного ринку.

Лекцію було присвячено нагальним для розвитку кар’єри студентів та суто практичним питанням:

  • Професія фінансовий консультант: європейський і міжнародний досвід
  • Реалії фінансового ринку України та формування потреби нової професії у сфері фінансового посередництва
  • Освіта і кваліфікація фахівців в області фінансів
  • Партнерські програми з міжнародними та українськими фінансовими компаніями
  • Практичний досвід клієнтського обслуговування у сфері фінансового консультування
  • Розвиток кар’єри на фінансовому ринку, перспективи професії фінансового консультанта.

У цікавій дискусії з лекторами студенти з’ясували, що ускладнення фінансової системи супроводжується зростанням попиту на консультантів. Однак особливості фінансового ринку такі, що немає єдиної теоретичної бази, на основі якого могли б генеруватися якісні поради. Навпаки, економісти сходяться на думці, що точні прогнози майбутнього неможливі. З цієї точки зору, важливо не прагнути виробити ідеальну стратегію, а з огляду на всю релевантну інформацію, мінімізувати помилкові рішення - саме в цьому полягає основна роль фінансового аналітика, знання, освіта і практичний досвід якого дозволяють нівелювати стереотипи і некоректні уявлення людей про фінанси, інвестиції та накопичення.

Тетяна Дмитренко та Володимир Совенко, зокрема, розповіли студентам, що фінансовий консультант (радник) - професія, яка прийшла із Заходу (independentfinancialadvisor, wealthmanager, financialplanner), де цей напрямок успішно розвивається більше 200 років. Там, за морями та океанами, клієнт звертається за фінансовими послугами тільки після рекомендації фінансового консультанта. Професія фінансового консультанта набула такої ж популярності, як і сімейний лікар, бо це - індивідуальна робота з клієнтами в рамках фінансового плану. Мета роботи фінансового консультанта - підвищення рівня добробуту клієнта, його сім’ї та країни в цілому. Людина, що обрала фінансове консультування як справу свого життя, обирає також й перманентний процес навчання, нові зустрічі, постійне спілкування з цікавими людьми, перспективними партнерами, а також довгострокові ділові зв'язки, захоплюючі конференції і можливість виходу на світовий рівень, численні поїздки в різні міста світу.

Тематика лекції викликала неабиякий інтерес. Лекція пройшла з великим успіхом та була схвально оцінена спільнотою фінансового ринку в Інтернет-мережах та на сайтах професійних асоціацій.

Кафедра банківської справи висловлює щиру подяку Тетяні Дмитренко та Володимиру Совенку за цікаву, інноваційну й високопрофесійну лекцію та із задоволенням буде й надалі співпрацювати з ними та компаніями й асоціаціями, які вони представляють.

07.11.2016
redactor
5160
остання редакція 17.01.2017
42265