logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Активісти клубу «Start in Science» провели майстер-клас "Оцінка якості та безпечності питної води"

Загальна інформація

У рамках Європейських днів торгівлі 09 листопада було проведено майстер-клас "Оцінка якості та безпечності питної води" для старшокласників Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського.

Модератор: старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Надія Юріївна.

Науковий консультант: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович. Відповідальна за організацію та проведення від Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського: заст. директора Хайруліна Тетяна Генадіївна. Учасники: активісти наукового клубу «Start in Science», Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених (студенти ФТМ і ФРГТБ).

Модератор Чикун Н.Ю. зауважила, що вода є найбільш перспективним товаром 21 століття, ознайомила учасників майстер-класу з вимогами щодо якості та безпечності питної води в Україні та країнах Євросоюзу, зокрема Франції, Німеччині та Швеції, розповіла про наукову співпрацю з КТН (Королівським технологічним інститутом, Стокгольм, Швеція) щодо застосування інноваційних сорбентів для очистки води, пояснила сутність методів для оцінки якості та безпечності води, ознайомила з дослідженнями, які виконуються в лабораторіях кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю КНТЕУ викладачами та студентами учасниками наукового клубу «Start in Science».

З презентаціями виступили активісти клубу «Start in Science»: Іванов Дмитро (ФТМ  4-2), Навольська Іванна (ФТМ 4-2). Учасниками клубу проведено демонстраційне експериментальне дослідження зразків питної води "Визначення загальної твердості води" та визначення рН потенціометричним методом.

Під керівництвом модератора учасники майстер-класу сформулювали висновки на основі одержаних результатів та порівняли з вимогами нормативних документів. Відбулося спілкування студентів та учнів у неформальній обстановці, обмін контактами.

При підведенні підсумків виступили завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю д.т.н., професор Белінська Світлана Омелянівна, доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович, активісти наукового клубу «Start in Science», заст. директора Хайруліна Тетяна Генадіївна та учні Українського колежу ім. В.О. Сухомлинського.                        

09.11.2016
redactor
2345
остання редакція 17.01.2017
42265