logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Співробітництво кафедри банківської справи з CFA Institute

Загальна інформація

16 листопада 2016 року у FairmontGrandHotelKyiv відбулася продуктивна та мотивуюча зустріч співробітників кафедри банківської справи КНТЕУ з ключовими представниками Інституту сертифікованих фінансових аналітиків (CFA Institute, USA) та Української асоціації інвестиційних професіоналів (CFA SocietyUkraine).

Доцент кафедри банківської справи Людмила Жураховська, яка є офіційним представником України в RIPSEMEA (Регіональному комітеті країн Європи, Ближнього Сходу та Африки з результативності інвестування), зустрілася з директором з розвитку бізнесу та інституційного співробітництва з країнами EMEA Інституту СФА Стівом Уоллесом (Steve Wallace, CAIA, Director, Business Development, Institutional Partnerships EMEA for CFA Institute) та членом ради директорів, головою спонсорського комітету Української асоціації інвестиційних професіоналів, віце-президентом з інвестиційного банкінгу «Дрегон Кепітал» Ольгою Буренко. Зустріч відбулася в рамках попередніх консультацій напередодні VII Українського інвестиційного форуму, що відбувся 17 листопада в Києві.

Метою зустрічі було обговорення таких питань:

1) Співпраця щодо просування Глобальних стандартів результативності інвестування (GIPS) в Україні;

2) Участь студентів КНТЕУ в спонсорській програмі Інституту СФА в Україні.

Міжнародні стандарти результативності інвестування GIPS (TheGlobalInvestmentPerformanceStandards)(http://www.gipsstandards.org) -  це стандарти подання результативності інвестування, головна мета яких справедливе подання та повне розкриття інформації. З прийняттям GIPS у клієнтів зростає впевненість у надійності інвестиційних звітів, і вони мають змогу порівнювати результати інвестування в різних фірмах (фондах). Останні, у свою чергу, будуть на рівних конкурувати на міжнародних ринках капіталу з інвестиційними компаніями з країн з розвиненою інвестиційною практикою. До того ж, вони зможуть використати переваги від удосконалення внутрішніх бізнес-процесів згідно з вимогами GIPS. Українська асоціація інвестиційного бізнесу (УАІБ) за сприянням Українського товариства фінансових аналітиків (УТФА) прийняла GIPS у якості національного стандарту результативності інвестування в 2007 р. (http://www.uaib.com.ua/about_uaib/vectors/mignar_stand.html).

Як повідомила Людмила Жураховська, зустрічі передувала кропітка робота. Українською асоціацією інвестиційного бізнесу у співпраці з Українським товариством фінансових аналітиків було створено спільну робочу групу, яка активно пропагує в українському суспільстві базові принципи справедливого подання та повного розкриття інформації, закладені у Глобальних стандартах. У рамках роботи цієї групи Л. Жураховською та С. Жураховським було здійснено офіційно визнаний переклад стандартів GIPS українською та російською мовами. Ці переклади були затверджені Інститутом СФА в якості офіційних для використання в Україні. Жураховськими був також перекладений Посібник GIPS (GIPSHandbook) у рамках міжнародного Проекту «Просування Стандартів GIPS у Казахстані та Грузії» 2009-2010 рр.

Міжнародні вимоги стандартів GIPS включені кафедрою банківської справи КНТЕУ в програми таких дисциплін, як: «Портфельне інвестування», «Управління активами інвестиційних інвесторів», «Операції з цінними паперами», SecuritiesTransactions та ін. Доцент кафедри банківської справи Людмила Жураховська є Представником України в RIPSEMEA з просування стандартів GIPS в України. 

Стів Уоллес висловив подяку кафедрі банківської справи КНТЕУ та Людмилі Жураховській за їх зусилля щодо просування Стандартів GIPS в Україні.

Стів Уоллес запропонував студенткам КНТЕУ взяти активну участь у спонсорській програмі Інституту СФА для дівчат, що навчаються роботі в інвестиційному бізнесі (female CFA scholarships). З умовами участі в Програмі можна ознайомитися тут: https://www.cfainstitute.org/programs/cfaprogram/scholarships/Pages/awareness_scholarships.aspx#women

Кафедра банківської справи висловлює щиру подяку Стіву Уоллесу та Ользі Буренко за цікаву і продуктивну зустріч та з задоволенням буде й надалі співпрацювати з ними та компаніями й асоціаціями, що вони представляють.

16.11.2016
redactor
1713
остання редакція 17.01.2017
42265