logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всесвітній день боротьби зі СНІДом: акція "Антиснід" у стінах КНТЕУ

Загальна інформація

1 грудня 2016 року до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у стінах КНТЕУ пройшла акція "Антиснід", яку щороку організовує факультет економіки, менеджменту та психології за активною участю інших студентів університету.

Масштаб акції цього року вражав своєю насиченою програмою: переступивши поріг центрального корпусу, студенти відразу потрапляли до міні-фотовиставки під назвою "Хвороба - не привід здаватися", де вони могли ознайомитися зі світлинами відомих людей, які були хворі на СНІД. Під фото знаходились їх авторські вислови щодо хвороби. Захворювання не завадило їм знайти в собі сили жити далі й досягти високих результатів в улюбленій справі. 

За офіційними даними найчастіше хвороба передається від незахищених статевих зв'язків, тому традиційно була створена "Зона безпечної любові" для роздачі контрацептивів. Не міг не привернути увагу купідон з крилами, який протягом всієї акції роздавав студентам інформаційні брошурки та засоби захисту.

Інформативним та корисним виявився квест, у якому брали участь 4 команди. Студенти повинні були представити рівень своїх знань про хворобу СНІД та методи захисту від захворювання. Також учасники квесту ставали учасниками різних життєвих ситуацій, які моделювалися на локаціях.

На третій парі відбулася лекція "Зона безпечного кохання", спікером виступила волонтер центру, учасник соціальної діяльності Вінницького торговельно-економічного інституту, а зараз аспірант кафедри економічної теорії та конкурентної політики Єфремова Олександра.

Надзвичайно чуттєвим та символічним виявився збір коштів для підтримки хворих на ВІЛ та СНІД, що відбувався на першому поверсі корпусу А. Після участі в акції всі охочі отримували різнокольорові серця, на яких писали свої побажання та закріплювали їх на великому банері.

Протягом усієї акції в холі лунала музика та виконувалися відомі пісні, які підбадьорювали присутніх, імпровізована сцена була прикрашена величезною стрічкою з червоних маків, що є традиційним символом боротьби зі СНІДом.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році; відзначається за підтримкою Генеральної Асамблеї ООН. СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Починаючи з 2008 року, українці найчастіше інфікуються через невикористання контрацептивів. Більшість випадків інфікування ВІЛ в Україні сьогодні реєструються в молодих людей віком від 15 до 30 років.

Україна залишається регіоном із високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії, хоча завдяки міжнародним проектам вперше за 20 років епідемії вдалося призупинити зростання смертності...

Будь проінформованим! Будь відповідальним! Бережи себе та навколишніх!

Не треба боятися, треба бути проінформованим та відповідальни

01.12.2016
42265
4124
остання редакція 02.03.2017
redactor