logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

ХТЕК КНТЕУ вражає: Харківська шоколадна сова дісталася Туреччині

Загальна інформація

07 лютого 2017 року до Харкова повернулася команда кулінарів ХТЕК КНТЕУ, на чолі із заступником директора Мюшфіком Бакіровим.

Харків'яни успішно виступили на 15-му Міжнародному гастрономічному фестивалі, який проходив у Стамбулі (Туреччина). Талановитих студентів і викладачів ХТЕК КНТЕУ високо оцінило міжнародне журі: у скарбничці харків'ян 2 золоті медалі (Борщівський Костянтин і Старокожко Віталій), 1 срібна (Старокожко Євген), а також 3 бронзові, які завоювала жіноча частина колективу - Афанасьєва Тетяна, Нечепуренко Христина і Ковтун Віта.

Позаду збори, приготування, переліт і змагання. Усім учасникам є про що згадати.

Золотий медаліст Костянтин Борщевський розкрив нелегкий секрет перемоги, адже через недосконалість обладнання в Туреччині його страва могла бути зіпсована. Другий золотий медаліст Віталій Старокожко здивував своїх зарубіжних колег чудовою стравою з риби.

Але найбільше пригод випало на долю Христини Нечепуренко, яка повезла на конкурс сову, зроблену з шоколаду. До Стамбулу Христина довезла своє кулінарне творіння в цілості, але без курйозів все ж не обійшлося. Шоколадного птаха забороняли заносити на борт літака. А коли все ж таки формальності владнали, Христині довелося весь переліт сидіти не рухаючись, щоб не впустити своє творіння. Найбільша неприємність трапилася вже в Туреччині: у теплому кліматі сова ... почала танути.

Особливо вразила членів журі та гостей кулінарного фестивалю Віта Ковтун. Талановита дівчина самостійно освоїла карвінг - мистецтво різання по овочах і фруктах, яке зараз широко використовують кухарі різних ресторанів. Дівчина на очах здивованої публіки створила справжній шедевр із овочів традиційної української кухні - гарбуза і буряків.

Після оголошення переможців організатори фестивалю влаштували для учасників фотосесію з метрами кухні. До іменитих майстрів вишикувалися цілі черги. Але харків'янам вдалося сфотографуватися з президентом Всесвітньої Асоціації кухарів Томасом Гуглером без жодних перешкод: іменитий кулінар запам'ятав українських учасників іще під час міжнародного кулінарного фестивалю Agro Cook Fest-2016, який проходив у Харкові.

Насамкінець захоплюючого спілкування з талановитими викладачами й учнями Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ заступник директора з науково-методичної роботи Леоніда Біленко розкрила секрет, як директор коледжу Людмила Радченко та її чудові співробітники з «алмазів створюють діаманти», завдяки чому зі стін вузу виходять медалісти, що володіють таємницями кулінарії та вміють творити справжні шедеври.

06.02.2017
redactor
2660
остання редакція 14.04.2017
redactor