logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Порушуючи стереотипи: семінар-лекція від Центру педагогічних та психологічних досліджень

Загальна інформація

«Заговори, щоб я тебе побачив»

Сократ

22 лютого 2017 року відбувся другий семінар-лекція на тему «Стереотипи бачення людей» у рамках роботи нового факультативу з практичної психології «PSYchea» Центру педагогічних та психологічних досліджень КНТЕУ.

Нагадуємо, що мета факультативу – поглиблення практичних психологічних знань, умінь та навичок, які необхідні кожній людині у сучасному житті.

Формат зустрічей – один раз на два тижні, які відбуватимуться як семінари-лекції, інколи дискусії чи практикуми. Тривалість кожної – 80-90 хвилин.

Зустріч проводила практичний психолог Центру Пасічнюк Ольга Петрівна, автор і ведуча соціально-психологічних тренінгів: «Усвідомлюючи себе», «Життя за власним вибором». Метою зустрічі стало розуміння, що ми сприймаємо людей, яких зустрічаємо у своєму житті через призму власних стереотипів. Говорили про те, що зазвичай, стереотипи відрізняються від інших знань тим, що інформація, на якій він ґрунтується співвідноситься не з тією чи іншою конкретною людиною, а з іншими знаннями, більш загальними, які, у свою чергу, можуть виявитися помилковими. Ми сприймаємо іншу людину так, як хочемо її сприйняти, якою ми самі хочемо бачити, при цьому досить часто не помічаємо, хто ж насправді перед нами.

Отже, у ситуації невизначеності чи браку інформації ми несвідомо знаходимо ті чи інші риси в людині, особливо тоді, колі наприклад ґрунтуємося на певному стереотипі про неї. У буквальному сенсі слова – починаємо бачити в людині саме те, що хочемо побачити, і у що готові повірити.

Наприкінці зустрічі учасники отримали запрошення на всі соціально-психологічні тренінги, що проводить Центр педагогічних та психологічних досліджень, а також – на наступний семінар-лекцію, що відбудеться вже 15 березня о 13.30.

Колектив Центру висловлює вдячність усім учасникам.

До наступної зустрічі!

22.02.2017
redactor
1949
остання редакція 14.04.2017
redactor