logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас «Акціонерні товариства як емітенти акцій»

Загальна інформація

Майстер-клас «Акціонерні товариства як емітенти акцій» 15 березня 2017 року для семи груп студентів третього курсу факультету фінансів та банківської справи КНТЕУ на лекції доцента кафедри банківської справи Л.В. Жураховської з дисципліни "Фінансовий ринок" провів відомий експерт з комунікацій, керуючий партнер Агенції з відносин з інвесторами (IRA, Ivestors Relations Agency, http://www.ua-ir.com.ua/), голова ради в Асоціації акціонерів («Українська асоціація акціонерів», uasa.org.ua) Олександр Нікішев.

Лекція відбулася в рамках співробітництва кафедри банківської справи з компаніями - професійними учасниками фінансового ринку та професійними асоціаціями України, зокрема з Агенцією з відносин з інвесторами (IRA).

Майстер клас був присвячений таким «гарячим» проблемам з діяльності компаній та нагальним для розвитку кар’єри студентів суто практичним питанням:

  • Корпоративні операції з акціями
  • Корпоративні угоди щодо акцій – злиття, поглинання, виділ, поділ, перетворення АТ. Придбання акціонерним товариством власних акцій
  • Дивідендна політика корпорацій
  • Поняття про міжнародний ринок акцій. Американські та глобальні депозитарні розписки (ADR та GDR)
  • Вихід українських компаній на глобальний ринок капіталів та IPO
  • Професія корпоративний секретар: європейський і міжнародний досвід
  • Реалії фінансового ринку України та формування потреби нової професії в сфері корпоративного управління

Тематика лекції – актуальна і практична – викликала неабиякий інтерес студентів. Студенти задавали багато цікавих та конструктивних запитань, а також активно відповідали на запитання експерта у інтерактивному форматі.

Лекція пройшла з великим успіхом та була схвально оцінена спільнотою фондового ринку у Інтернет-мережах та на сайтах професійних асоціацій.

Кафедра банківської справи висловлює щиру подяку Олександру Нікішеву за цікаву, інноваційну та високопрофесійну лекцію та із задоволенням буде й надалі співпрацювати з ним та асоціаціями, що він представляє.

Людмила Жураховська, канд.екон.наук, доцент, МВА, кафедра банківської справи

15.03.2017
42265
2428
остання редакція 04.07.2017
redactor