logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Туризм і курортна справа як індикатори якості життя населення: експертна думка

Загальна інформація

6 квітня 2017 року в КНТЕУ відбулась відкрита лекція доктора географічних наук, провідного наукового співробітника відділу природокористування та збалансованого розвитку Інституту географії НАН України Ірини Володимирівни Гукалової на тему "Туризм і курортна справа як індикатори якості життя населення".

Ірина Володимирівна у своїй лекції торкнулась питань виникнення та еволюції міждисциплінарної категорії "якість життя населення", розкрила її сутність, методику та методи оцінки, основні фактори та індикатори, що впливають на якість життя.

Окрема частина виступу була присвячена науковому обґрунтуванню ролі туризму і курортів у підвищенні якості життя населення (на прикладі України в порівнянні з іншими країнами світу).

Значна увага була приділена оцінці якості життя населення в рамках концепції збалансованого розвитку: проаналізовано вплив урбанізації та розвитку міських поселень на якість життя людей, виділено інфраструктурні, соціально-культурні та екологічні особливості розвитку туризму та курортної справи, що в свою чергу впливають на якість життя, запропоновано багатомірну типізацію регіонів України за специфікою якості життя населення.

Лекція Ірини Володимирівни вирізнялась глибокою науковістю, логічністю, послідовністю, доступністю для широкого загалу студентів і, водночас, аргументованістю та лаконічністю. Лекція супроводжувалась значною кількістю наочного матеріалу з використанням комп'ютерних технологій. Основні аспекти лекції Ірини Володимирівни Гукалової представлені в монографії автора "Якість життя населення України: суспільно-географічна концептуалізація" (2009 р.), яка була презентована присутнім і передана на кафедру туризму та рекреації КНТЕУ для використання в науковій та навчально-педагогічній діяльності.

Щиро вдячні Ірині Володимирівні за цікаву лекцію, ґрунтовні відповіді на запитання і запрошуємо до подальшої співпраці!

06.04.2017
42265
1805
остання редакція 04.07.2017
redactor