logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Кава як мистецтво: тонкощі приготування від шеф-бариста

Загальна інформація

06 квітня 2017 року з ініціативи кафедри технології і організації ресторанного господарства відбулася лекція на тему «Кава як мистецтво».

Студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу із задоволенням слухали шеф-баристу Івана Пеньору, дипломованого кавового експерта (2011 р., Університет Кави, Трієст, Італія), сертифікованого баристу (2013 р., Париж, Франція) та досвідченого спеціаліста кави (Espressamente coffe, ONE LOVE espressobar/ ONE LOVE coffe).

Відомий бариста, випускник КНТЕУ, поділився зі студентами своїм досвідом професійного зростання.

Іван Пеньора розповів, що на смак кави впливає дуже багато факторів: місце вирощування, висота над рівнем моря, кількість сонця та опадів, тінь і вологість, підвид самої рослини, ґрунт, спосіб сушіння та обробки зерна, відсутність дефектів, упаковка і зберігання, транспортування мішків кави, спосіб обсмажування, величина помелу, мінералізація води, метод приготування тощо.

Студенти виявили професійний інтерес та ставили слушні запитання щодо особливостей організації сучасних кав’ярень «третьої хвилі», альтернативних способів приготування кави, які використовуються в мережі кав’ярень «ONE LOVE Family». Іван Пеньора запросив студентів відвідати кав’ярні цієї мережі та ознайомитися з мистецтвом приготування кави. 

05.04.2017
42265
1988
остання редакція 04.07.2017
redactor