logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжнародний день інтелектуальної власності: досягнення КНТЕУ

Загальна інформація

Міжнародний день інтелектуальної власності відзначається 26 квітня.
Генеральна асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) на своєму засіданні у вересні 2000 року прийняла рішення про встановлення цього свята. 
Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини і в удосконаленні суспільства.
Патенти, товарні знаки, авторське право і суміжні права як результати творчості і знань є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку.
Вітаємо винахідників, авторів та інноваторів з професійним святом та бажаємо успіхів на шляху до нових відкриттів на благо батьківщини та суспільства.
Аналізуючи діяльність КНТЕУ в сфері інтелектуальної власності можна констатувати, що винахідниками університету та відокремлених структурних підрозділів одержано 77 патентів на винаходи (5) та корисні моделі (43), що на 12 % більше ніж у попередньому році, 29 свідоцтв авторського права (у 1,5 рази більше ніж у попередньому році), подано 38 заявок на отримання патенту (на 28% більше ніж у 2015 р.) та 19 – на свідоцтва авторського права.

Збільшення патентів на винахід та корисну модель відбулось у результаті роботи винахідників: КНТЕУ (29), ВТЕІ (6), ЧТЕІ (6), УТЕІ (6), ХТЕІ (2), ХІФ (1). У цілому по КНТЕУ спостерігається висока активність винахідників кафедр технології і організації ресторанного господарства (питома вага складає 27,1% від загальної кількості патентів); товарознавства та митної справи (питома вага складає 20,8 % від загальної кількості патентів); фізичної культури (6,3 %); вищої та прикладної математики (2,1 %). У звітному році значно покращилась робота щодо отримання свідоцтв авторського права.

Бібліотека КНТЕУ забезпечує доступ користувачам до електронних баз даних організацій та видавництв світу, що містять дані про патентно-ліцензійну діяльність. Зокрема: електронно-цифрова бібліотека Європейського патентного відомства; євразійська патентна документація багатьох країн світу; Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ); винаходи в Україні (Укрпатент); Федеральна служба з інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків;  патенти США та Європи; база даних Відомства з патентів і товарних знаків США;  Інститут інтелектуальної власності Швейцарії; реєстр об'єктів промислової власності; БД Патентного відомства Канади; електронно-цифрова бібліотека Патентного відомства Японії. 

26.04.2017
adv
1782
остання редакція 04.07.2017
redactor