logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Що спільного у юриста з шахістом, алгоритм його успішності та юридична ДНК

Загальна інформація

25 квітня 2017 року в залі засідань вченої ради КНТЕУ відбувся круглий стіл «Професія юрист: алгоритми успішності», організований кафедрою міжнародного приватного, комерційного та цивільного права.

Захід, у першу чергу, мав на меті ознайомлення студентів з особливостями юридичної професії, визначення чинників успішного працевлаштування за спеціальністю, а також формування пропозицій щодо вдосконалення навчального процесу, з урахуванням існуючої юридичної практики.

Засідання круглого столу розпочалося з вітальних слів декана факультету міжнародної торгівлі і права, к.е.н. Ладиченко Катерини Іллівни та завідувача кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права, д.ю.н. Бакалінської Ольги Олегівни, які наголосили на необхідності розвитку та вдосконалення вищої юридичної освіти в Україні, спрямованої на надання студентам як якісних теоретичних знань, так і практичних навичок, особливо в сучасних умовах розбудови правової держави.

На запрошення взяти участь у дискусії відгукнулись успішні фахівці-юристи. Зокрема, помічник президента Національної академії наук України, д.ю.н. Демченко Сергій Федорович, ведучи мову у своєму виступі про необхідні якості юриста, наголосив на необхідності виховати студента «з точки зору інтелектуальної», оскільки саме те, яких принципів дотримується носій юридичних знань, є важливим і вирішальним у майбутній його професійній діяльності. «Дати юридичні знання і виховати таким чином, щоб гідно ніс ці знання та не піддавався спокусам», - саме такою була його настанова.

Про існування «лігал ботів», необхідність вибудовування в собі юридичної ДНК та про деякі особливості роботи молодих юристів у юридичних фірмах розповів адвокат, керуючий партнер ЮФ «Кай і Ленард», арбітр Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торговельно-промисловій палаті України, к.ю.н. Пільков Костянтин Миколайович, який також акцентував увагу на потребі продовжувати розвиток позитивної тенденції, за якої «від юриспруденції як лушпиння відходять речі рутинні, і залишається справа, яку можна назвати мистецтвом». А на завершення свого виступу ще раз закликав студентів-юристів розвивати в собі здатність продумувати на один крок вперед, та не гаяти час, і опановувати іноземні мови.

Помічник судді Святошинського районного суду м. Києва, к.ю.н. Головачова Анастасія Сергіївна розповіла про особливості роботи на посаді помічника судді та про якості, яким має відповідати кандидат на заняття цієї посади. Крім того, доповідач наголосила на тому, що ефективна робота судді можлива лише за наявності тісної співпраці, результатом якої є, так звана, триєдність: суддя – помічник судді – секретар судового засідання.

Зацікавленість серед студентів та учасників круглого столу викликав виступ директора з продажу ТДВ «СК «Альфа-гарант», к.ю.н. Ільченка Антона Вікторовича, який розповів про деякі нюанси роботи юристів у сфері страхування. Виводячи в процесі своєї жвавої доповіді алгоритм успішності юриста, він порівнював роботу майбутнього фахівця з шахістом, який розігрує партію. На завершення свого виступу доповідач ще раз нагадав студентам, що «найкраща теорія – це практика».

З доповіддю про особливості роботи нотаріусів виступила приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, к.ю.н. Регурецька Олександра Вадимівна, яка з-поміж інших, вже озвучених якостей юриста виділила ще й необхідність мати психологічні знання. Крім того, доповідач звернула увагу на те, що враховуючи специфіку клієнтів, які звертаються за отриманням послуг, у роботі нотаріуса має неабияке значення вміння писати юридичні документи доступною мовою.

Останньою слово взяла приватний адвокат, член Громадської організації адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, адвокат Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Охінченко Марина Сергіївна, яка на прикладах з власної адвокатської діяльності розповіла про особливості роботи адвоката в кримінальних справах та про існуючі прогалини в чинному кримінально-процесуальному законодавстві, з якими можуть стикнутись на практиці молоді фахівці.

24.04.2017
redactor
3331
остання редакція 04.07.2017
redactor