logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Наш французький партнер – Le Cordon Bleu

Загальна інформація

На запрошення всесвітньовідомої Академії кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu (Париж) ректор КНТЕУ Мазаракі А.А. та проректор Сай В.М. нещодавно відвідали нове приміщення цього давнього партнера нашого університету.

Їх зустрічали, а потім взяли участь у переговорах президент Le Cordon Bleu Андре Куантро, віце-президент Шарль Куантро та директор з міжнародних зв’язків Катрін Баше.

Слід зазначити, що цей знаний заклад, на сьогоднішній день, створив більше п’ятдесяти спільних навчальних структур у 24 країнах світу (у т.ч. США, Великобританія, Швеція, Японія, Китай та ін.), підготовка в яких здійснюється від рівня шеф-кухаря до магістра з менеджменту та технологій ресторації.

У паризькому кампусі щороку, у середньому, навчаються студенти сорока національностей, а галерея викладачів представлена відомими шеф-кухарями не тільки Франції, але й усього світу. Тому не дивно, що для нового кампусу Le Cordon Bleu було обрано одне з найкрасивіших місць Парижу – на набережній р. Сена, біля французького оригіналу американської «Статуї свободи» та не далеко від Ейфелевої вежі.

Але особливий колорит і сучасні принади нової будівлі створюють не тільки перелічені географічні ознаки. Ознайомлення з новим приміщенням, його лабораторіями, майстер-класами підтвердило не тільки наявність найсучасніших технологій, обладнання, методології навчального процесу, але й гуманістичну й екологічну направленість діяльності керівництва і всього колективу.

Чи не диво, зустріти у центрі Парижу на плоскому даху п’ятиповерхової будівлі досить різноманітний овочевий город, бджолині вулики та сучасну систему часткової переробки органічних відходів? І це не просто екзотика, а використовується, тим чи іншим чином, у навчальному процесі.

Головним у цьому візиті були перемовини між А. Куантро та А.А. Мазаракі, які засвідчили, що Le Cordon Bleu, продовжуючи у різних формах співпрацю з КНТЕУ, не залишив ідею спільного навчального закладу в Києві. До речі, першого і поки єдиного проекту на всю Центральну і Східну Європу.

Обидва керівники ще раз прискіпливо розглянули можливі варіанти створення спільної між Le Cordon Bleu та КНТЕУ структури і дійшли до принципової згоди. Вже на другий день після переговорів відповідні підрозділи нашого університету отримали конкретні завдання ректора з цього приводу.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків 

04.05.2017
adv
2793
остання редакція 04.07.2017
redactor