logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Чергова зустріч учасників психологічного клубу "SAPGEN": інтернет-залежність та студенти

Загальна інформація

16 червня 2017 року в аудиторії Н-111 (вул. Чигоріна) відбулася чергова зустріч учасників студентського психологічного клубу "SAPGEN" під керівництвом директора Центру педагогічних та психологічних досліджень, доцента, доцента кафедри психології, канд. психол. наук Ржевського Г.М.

Зустріч була присвячена темі «Інтернет-залежність та деструктивний вплив Інтернету на студентів університету».

Мета зустрічі – вивчення багатовекторного впливу Інтернет-середовища на формування ціннісних орієнтацій студентів університету і їх вплив на розвиток духовного світу.

Сучасне суспільство – це суспільство високих технологій. Інтернет охопив весь світ і всі сфери життядіяльності людей. Відкриває величезні інформаційні можливості, дозволяючи йти в ногу з часом, задає небувалий темп інтелектуальної, комунікативної, емоційно насиченої діяльності, стирає рамки часу і руйнує межі відстаней, формує духовну культуру студентів університету. Обмін інформацією, пошук роботи, спілкування між людьми, відпочинок переходять сьогодні у світ віртуальний.

Головна функція мережі Інтернет для студентської молоді — комунікативна. Прагнення до спілкування об'єднує студентів на певному ресурсі.

Соціальні мережі стали в сучасних умовах потужними інструментом впливу на молоде покоління. Такі класичні інститути соціалізації, як сім'я, школа, однолітки відійшли на другий план.

Пропонуючи людині чудеса віртуальної реальності, інтернет-технології могутньо впливають на психіку людини-користувача і ведуть до певної її трансформації, можуть зруйнувати духовну складову особистості студентів університету. Один із головних викликів, кинутих студентській молоді всесвітньою мережею, - це можливість інтернет-залежності, яка може істотно трансформувати духовну культуру і спосіб життя особистості, позначитися на результатах професійної підготовки і розвитку особистості майбутнього фахівця.

До наступної зустрічі в клубі!

16.06.2017
redactor
2515
остання редакція 29.09.2017
redactor