logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Проект "Kод особистості". Лекція Дітті Марчер: "Зростаючи крізь травму"

Загальна інформація

19 червня 2017 року Центр педагогічних та психологічних досліджень під керівництвом доцента кафедри психології, директора Центру, канд. психол. наук Ржевського Г.М. у рамках проекту «Код особистості» відвідав лекцію Дітті Марчер "Зростаючи крізь травму" на базі ТМО "Психіатрія".

Дітті Марчер (Ditte Marcher), директор міжнародного інституту Bodynamic International, засновниця реабілітаційних програм для військових, біженців та інших груп людей, які пройшли через складні життєві обставини. Саме вона була однією з тих, хто почав працювати з піковим досвідом у шокової травми. Дітті Марчер викладає бодинаміку в різних країнах, також вона бере участь у міжнародних конференціях і читає лекції в університетах та є співавтором книги "Ресурси в ході роботи з шоком".

Більшу частину свого життя Дітті провела, працюючи з людьми, які пережили різні форми шоку і травм: зі злочинцями, укладеними, солдатами, поліцією США, ветеранами В'єтнамської війни, ліванськими та палестинськими біженцями. Вона є членом Всесвітньої Організації Охорони Миру і працювала з ізраїльтянами і палестинцями, екс-югославами, людьми з Перу, Північно-Східної Африки - і зараз, живучи в Греції, вона все ще є членом команди швидкого реагування.

Протягом останніх кількох років Дітті Марчер стала добре відомою в Україні, завдяки своїй допомозі українським ветеранам АТО за принципом «рівний-рівному».

Дітті Марчер глибоко знається в питаннях травми, посттравматичного стресового розладу. Спостерігаючи прояви глибокого травмування особистості, як результату надзвичайно важких життєвих обставин, Дітті змогла знайти відповідь на запитання про те, чому одні люди більш вразливі і страждають від ПТСР, а іншим вдається прорости крізь біль та страждання і стати сильнішими. Саме посттравматичне зростання і було фокусом зустрічі.

18.06.2017
42265
2165
остання редакція 29.09.2017
redactor