logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Представники КНТЕУ на Першому міжнародному конгресі з питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні

Загальна інформація

22-23 червня 2017 року відбулася унікальна за масштабом, змістовним наповненням та ціннісним підходом подія для всієї країни – Перший міжнародний конгрес із питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні під гаслом: «Безпека на дорогах України заради життя людини». Організаторами форуму виступили Торгово-промислова палата України та Науково-дослідний інститут економічних і управлінських проблем БДР.

Численний колектив викладачів Київського національного торговельно-економічного університету, а саме: завідувач кафедри статистики та економетрії Пирожков С.І., директор Науково-дослідного фінансового інституту Запатріна І.В., завідувач кафедри вищої та прикладної математики Щетініна О.К., професор кафедри вищої та прикладної математики Карташова С.С., доценти кафедри вищої та прикладної математики Денисенко В.І., Діденко Ю.Ф., Ковальчук Т.В., Котляр В.Ю., Мащенко Л.З., Михайленко С.В., доцент кафедри психології Миронець С.М., доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Нагорнюк О.В., доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики Пархаєва Н.В. - взяв участь у міжнародному конгресі.

Форум відбувся за участю керівництва Кабінету міністрів України, профільних міністерств, відомств, комітетів Верховної Ради, обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації, громадських організацій, міжнародних і українських експертів, представників бізнесу, Світового банку, Європейського інвестиційного банку, ЄБРР, дипломатичних представництв, експертів країн ЄС та ін.

Метою конгресу стало створення комунікаційного майданчика для розвитку партнерства між державою, суспільством і бізнесом задля оптимізації правової, організаційної та економічної основи діяльності щодо зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму.

Під час заходу учасники конгресу обговорили державну політику у сфері дорожньої безпеки, її основні напрями та пріоритети, джерела фінансування та реалізацію заходів для організації безпеки дорожнього руху, профілактику дитячого дорожньо-транспортного травматизму, безпеку автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури, захист інтересів постраждалих у ДТП, можливості органів місцевого самоврядування в організації системи управління безпекою дорожнього руху тощо. З програмою конгресу можна ознайомитись за посиланням.

Майже всі представники КНТЕУ взяли участь у роботі секції № 1 «Економічний механізм підвищення безпеки дорожнього руху», модератором якої виступив віце-президент НАН України, голова секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, д.е.н., професор Пирожков С.І. Спікери секції: д.ф.-м.н., професор Щетініна О.К., д.е.н., професор Запатріна І.В., д.біол.н., професор Карташова С.С. - проаналізували закордонний досвід країн із розвиненою автомобілізацією і можливості його адаптації до українських реалій, підняли питання недооцінки людського життя в країні, розглянули економічні підходи до управління системою безпеки дорожнього руху, окреслили напрями розвитку партнерства між державними установами та підприємствами приватного бізнесу. Розглянуті питання представляють виключний інтерес як у науковому плані, так для практичного застосування у сфері управління системою безпеки дорожнього руху в Україні.

Відповідно до оцінок експертів, якісна реалізація заходів державної Стратегії підвищення безпеки дорожнього руху за рахунок проведення наукових досліджень і розробок із метою поліпшення інфраструктури дозволить зменшити до 2020 року травматизм та кількість загиблих і травмованих на дорогах на 50 відсотків.

За підсумками конгресу всі внесені учасниками пропозиції і зауваження з питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху будуть узагальнені та разом із Підсумковою резолюцією внесені на розгляд державних органів влади. З програмою конгресу та текстом Підсумкової резолюції можна ознайомитись на сайті Торгово-промислової палати України.

23.06.2017
redactor
2062
остання редакція 29.09.2017
redactor