logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Збори Правління Громадської спілки «Український кулінарний союз»

Загальна інформація

26 червня 2017 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулися збори Правління громадської спілки «Український кулінарний союз» (ГС «УКС»).

Відповідно до порядку денного на зборах Правління ГС «УКС» обговорювали питання звіту про результати діяльності ГС «УКС» за 2016 р. та першу половину 2017 р. (вересень 2015 – червень 2016 рр.), плани на 2017 р. щодо організації кулінарних змагань та участі в міжнародних фестивалях і чемпіонатах з кулінарної і кондитерської майстерності, внесення змін до структури Правління ГС «УКС».

Виступила директор ГС «УКС» Надія Іванівна Ведмідь, яка поінформувала про результати діяльності спілки за 2016 р. та перше півріччя 2017 р. Вона зазначила, що діяльність ГС «УКС» активізувалась за звітній період, а географія участі в міжнародних змаганнях значно розширилась. За цей період ГС «УКС» було організовано і проведено 14 змагань з кулінарного і кондитерського мистецтва, зокрема 5 – міжнародних. Найбільш масовими заходами, організованими ГС «УКС» за звітній період, стали ІІ Міжнародний кулінарний фестиваль «BESTCооkFEST-2016» (1–3 листопада 2016 р., м. Київ), І Міжнародний кулінарний фестиваль «AgroCookFest-2016» (15-16 жовтня 2016 р, м. Харків), І Міжнародний кулінарний фестиваль «HoReCa SHOW Lviv:2016» (9-11 листопада, м. Львів), І Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів «BestCookFestJunior-2016» (1-3 червня 2016 р., м. Чернівці) та «FoodLandBukovina-2017» (29-31 березня 2017 р., м. Чернівці). Ці кулінарні змагання зібрали понад 1000 учасників та професійний суддівський корпус з 15 країн світу.

Збірна команда ГС «Український кулінарний союз» взяла участь у 10-ти міжнародних кулінарних змаганнях закордоном – у Німеччині, Туреччині, Греції, Хорватії, Словенії, Румунії. Зважаючи на актуальність гармонізації національних кулінарних традицій з міжнародними стандартами, розвитку гастрономічної культури і кулінарного туризму, підвищення професійної майстерності фахівців, громадська спілка «Український кулінарний союз» ініціювала участь та підготувала команду, яка вперше в історії вітчизняної кулінарії представляла інтереси нашої країни на олімпійських змаганнях – у Всесвітній кулінарній олімпіаді-2016, яка відбулась 22–25 жовтня 2016 р. в м. Ерфурт (Німеччина), де демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу.

Виступив президент ГС «УКС» Анатолій Антонович Мазаракі, який відмітив активізацію діяльності спілки як в Україні, так і на міжнародному рівні, що сприятиме популяризації та розвитку вітчизняного кулінарного мистецтва, підвищенню фахових компетентностей та професійної орієнтації молоді, інтеграції у світовий професійний простір та обміну інноваційним досвідом. Він відзначив лідерів серед структурних підрозділів та учасників ГС «УКС»: «Слобожанську гільдію кулінарів», «Галицький осередок ГС «УКС» та «Буковинську гільдію кулінарів», які під ефективним керівництвом директора спілки Ведмідь Н.І. здійснювали активну діяльність щодо організації кулінарних змагань та професійних майстер-класів, участі в міжнародних змаганнях закордоном та популяризації української кухні. Він запропонував започаткувати видавничу діяльність ГС «УКС» з підготовки професійного видання, яке об’єднуватиме шеф-кухарів спілки.

Виступила віце-президент ГС «УКС» Людмила Олексіївна Радченко, яка уточнила напрями розширення географії участі в міжнародних змаганнях та повідомила про популяризацію діяльності та підвищення іміджу ГС «УКС» на міжнародному рівні, зокрема у міжнародних виданнях, що входять до відомих міжнародних наукометричних баз даних.

Зборами Правління ГС «УКС» прийнято такі рішення:

  1. Ухвалити звіт директора ГС «УКС» «Про результати діяльності ГС «УКС» за 2016 р. та перше півріччя 2017 р.».

  2. Затвердити план роботи ГС «УКС» на 2017 рік.

  3. Схвалити звіт ревізійної комісії про надходження і витрати коштів ГС «УКС» у 2016 р.

  4. Внести зміни до структури управління відокремлених підрозділів ГС «УКС» – «Слобожанська гільдія кулінарів» та «Буковинська гільдія кулінарів» відповідно до рішень загальних зборів відповідних відокремлених підрозділів ГС «УКС». Затвердити керівником відокремленого підрозділу ГС «УКС» «Слобожанська гільдія кулінарів» Гасанову Анну Едуардівну, керівником відокремленого підрозділу ГС «УКС» «Буковинська гільдія кулінарів» Долиняка Кирила Олександровича.

  5. Затвердити проект оновленої структури Правління ГС «УКС», включити до складу Правління спілки досвідчених фахівців галузі ресторанного господарства:

  • майстра з кулінарного мистецтва, суддю міжнародних змагань з кулінарного і кондитерського мистецтва, власницю готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» Локай Галину Адамівну;
  • керівника відокремленого підрозділу ГС «УКС» «Слобожанська гільдія кулінарів», суддю міжнародних змагань з кулінарного і кондитерського мистецтва, викладача Харківського торговельно-економічного коледжу, к.т.н. Гасанову Анну Едуардівну;
  • керівника відокремленого підрозділу ГС «УКС» «Буковинська гільдія кулінарів», власника ресторану «Гопачок» (м. Чернівці) Долиняка Кирила Олександровича;
  • директора Торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету Олійника Олега Вікторовича.
  1. Започаткувати видавничу діяльність ГС «УКС».

  2. Ініціювати підготовку до проведення Міжнародного кулінарного фестивалю «BESTCookFEST – 2017», який відбудеться у грудні 2017 року у м. Київ. Провести договірно-консультаційну роботу із співорганізаторами.

Від імені дружнього колективу Київського національного торговельно-економічного університету бажаємо творчих успіхів і реалізації задуманих планів громадській спілці «Український кулінарний союз»!

27.06.2017
shestack
2389
остання редакція 29.09.2017
redactor