logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Ботанічний сад імені Миколи Гришка

ЕКО ДТЕУ

 Літо - період відпочинку і як вже не один рік ЕкоКлуб та всі екологічні організації наголошують, що відпочинок так само може бути під знаком "Еко". Прикладом цього є одна з перлин нашої столиці - Ботанічний сад імені Гришка.
  Національний ботанічний сад імені Миколи Миколайовича Гришка природно-заповідного фонду України і є об'єктом комплексної охорони, належить до земель природного та історико-культурного призначення, які охороняються як національне надбання держави. Головних завдананням ботанічного саду є проведення досліджень у галузі охорони природи, створення бази для збереження генофонду рослин і всього біологічного різноманіття, а також просвітницька діяльність з питань екології та використання рослин.
 У 1918 року після створенням Національної академії наук, у його складі було визначено Ботанічний сад. Його наукові основи були розроблені працями всесвітньо відомого флориста, мандрівника і знавця ботанічних садів світу — Володимира Липського. Саме він обґрунтував ідею такого ботанічного саду, накреслив його структуру і напрямки діяльності, розробив детальний план будівництва. В той час планували створити Ботанічний сад на основі Голосіївського лісу і директором його мав бути Липський, але цей план не був реалізований.
 На сьогоднішній день у Національному ботанічному саду ім.М.Гришка на площі 129,86 га створено уні­кальні за якісним і кількісним складом ко­лекції рослин з усіх регіонів світу, які нара­ховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів. Ці величезні колекції мають надзвичайно важливе наукове та економічне значення.
 Ботанічний сад поділяється на зони:
- Ліси рівнинної частини України
- Степи України
- Українські Карпати
- Крим
- Кавказ
- Алтай і Західний Сибір
- Середня Азія
- Далекий Схід
 Кожна зона має величезне різноманіття експозицій, що представляють не лише рослинні особливості певного регіону, а й культуру. Прикладом є стилістичні поєднання флори Азійського регіону та архітектурних споруд, що утворюють неймовірну композицію.
 ЕкоКлуб висловлює вдячність керівництву Ботанічного саду імені Миколи Гришка за збереження та розвиток культурної спадщини та рослинного світу.

01.08.2017
438727
3777
остання редакція 26.11.2017
438727