logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

1-го вересня набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС

Загальна інформація

1-го вересня співпали дві важливі події для України. Перша – це День знань, коли тисячі українських студентів вступають до лав ВНЗ. Друга подія - набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Угода, яка стала для українців своєрідним символом європейської ідеї, приналежності до Європи. 

"ЄС став головним торговельним партнером нашої країни: наразі торгівля з європейськими країнами складає 41,1% від загального обсягу зовнішньої торгівлі товарами, а за перше півріччя 2017 року експорт товарів та послуг до ЄС зріс на 22,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року та склав $9,4 млрд", - про це на своїй сторніці у Facebook повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Сьогодні Угода має перетворитись із символу на засіб руху вперед, що надасть новий поштовх для розвитку політичних та економічних свобод, а також співпраці в таких сферах, як: зовнішня політика, судочинство, свобода та безпека (включаючи міграцію), оподаткування, управління державними фінансами, наука та технології, освіта та інформаційне суспільство.

Планується реалізація спільних проектів, у яких братимуть участь органи державного управління, представники бізнесу та громадськості. Ширшими стануть можливості переміщення українців по території країн Європейського Союзу, у тому числі з метою навчання та працевлаштування. Відбуватиметься подальше реформування регуляторного поля України з метою спрощення виходу вітчизняних підприємств на європейські ринки. Збільшаться обсяги фінансової допомоги на реалізацію реформ, передбачених Угодою. У цілому, імплементація Угоди надає документу повної юридичної сили, перетворюючи його на основоположний документ євроінтеграційного поступу України.

Угода про Асоціацію - це нова реальність для України. Це шлях до більшої свободи, демократії і європейського добробуту. Перш за все, це вибір нинішнього покоління молодих українців. Саме вони визнали, що цінності, на яких побудований Європейський Союз, - демократія, повага до прав людини й основоположних свобод та верховенство права, - також є ключовими елементами побудови гідного суспільства в Україні, на основі яких має вчитися і розвиватися сучасна студентська еліта.

Вітаємо з новим поступом у нове майбутнє!

01.09.2017
adv
2878
остання редакція 07.02.2018
456287