logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майбутні митники побували в гостях у редакції журналу «Митний брокер»

Загальна інформація

4 вересня – День митного брокера України. Дата обрана невипадково, оскільки саме 4 вересня 1992 року був затверджений наказ Державного митного комітету України №173 «Про діяльність митних брокерів України».

З цієї нагоди студенти 1 курсу факультету торгівлі та маркетингу, освітнього ступеня «магістр», спеціалізації «Митна справа» разом із д.т.н., доцентом кафедри товарознавства та митної справи Тарасом Караваєвим побували в гостях у редакції журналу «Митний брокер», на сторінках якого вже понад 20 років висвітлюються митні новини, розміщуються коментарі вітчизняних та міжнародних експертів, фахівців з митної справи, досліджується ефективність роботи громадських рад при Державній фіскальній службі, Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, створено майданчик для відкритого та відвертого діалогу між бізнесом та владою щодо проблемних питань здійснення державної митної справи.

Головний редактор журналу, член Громадської ради при ДФСУ Сергій Трусов розповів студентам про актуальні проблеми діяльності митних органів, митних брокерів та можливі вектори розвитку митної справи в Україні. Увага також була зосереджена на імплементації статей Угоди СОТ “Про спрощення процедур торгівлі”, особливостях здійснення митного контролю та оформлення товарів за принципом «єдиного вікна», проблемах впровадження уповноважених економічних операторів в Україні та інших країнах світу. 

Сергій Іванович запропонував студентам активно долучатися до громадського обговорення проектів нормативно-правових актів з питань митної справи в Україні, дав практичні поради, які будуть корисними для майбутніх фахівців. У свою чергу, студенти отримали відповіді на запитання щодо проблем здійснення професійної діяльності митних брокерів України.

Як відзначили учасники зустрічі подібні заходи сприяють покращенню практичної складової підготовки фахівців з митної справи. 

 

За інформацією кафедри товарознавства та митної справи

04.09.2017
adv
3021
остання редакція 07.02.2018
456287