logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас від наукового клубу КНТЕУ "Експрес-методи оцінки якості та безпечності кавунів"

Загальна інформація

20 вересня 2017 року проведено майстер-клас "Експрес-методи оцінки якості та безпечності кавунів" "Start in Science" Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених.

Учасники: студенти ФТМ, ФРГТБ, активісти наукового клубу "Start in Science".

Експерт: старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Н.Ю.

Науковий консультант: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, к.х.н. Пасальський Б.К.

Координатор від наукового клубу "Start in Science": Долід Олександр (ФТМ, 2 курс 16  група).

З вступним словом звернулась до студентів завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якості товарів Белінська Світлана Омельянівна.

Долід Олександр ознайомив присутніх з діяльністю наукового клубу "Start in Science".

Рудь Наталія (ФТМ 2 курс 16 група) провела цікаве інтерактивне опитування студентів як правильно купувати якісні та безпечні кавуни.

Чикун Надія Юріївна розповіла про класифікацію методів дослідження, переваги та недоліки експресних методів, ознайомила студентів з хімічним складом кавунів, акцентувала увагу на гранично допустимих концентраціях вмісту токсичних речовин і, зокрема, нітратів.

З презентацією англійською мовою про барвники та ароматичні речовини як складники хімічного складу кавунів виступила учасниця клубу Хоменко Владлена (ФТМ, 2 курс 13 група).

Експериментальне дослідження з виявлення вмісту нітратів у кавунах проведено за допомогою приладу SOEKS. Визначено, що вміст нітратів у м’якуші кавуна не перевищував гранично допустимої концентрації, а ближче до шкірки вміст нітратів збільшувався зі значним перевищенням гранично допустимої концентрації. Шкірка кавуна містила значно підвищений вміст нітратів. Отже, нітрати в кавуні розподіляються нерівномірно, найбільше їх у шкірці та плодоніжці.

Активні учасники майстер-класу: Сігарьов Павло ( ФТМ, 2 курс 12 група), Корнієць Микита (ФТМ, 2 курс 12 група), Агапова Олександра (ФРГТБ, 1 курс 9 група), Сириця Катерина ( ФРГТБ, 1 курс 9 група), Мороз Мирослав (ФРГТБ, 1 курс 9 група).

При підведенні підсумків заступник декана ФТМ з наукової роботи доц. Романенко Олена Валеріївна побажала студентам плідної наукової роботи в новому навчальному році. 

20.09.2017
42265
2379
остання редакція 07.02.2018
456287