logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Участь у Міжнародній конференції в Сан-Дієго викладача кафедри банківської справи Л.В. Жураховської

Загальна інформація

21 Щорічна міжнародна конференція та семінар зі стандартів GIPS (Глобальні стандарти результативності інвестування) відбулася 12-15 вересня 2017 року в м. Сан-Дієго, Каліфорнія, США. У конференції та семінарі взяла участь доцент кафедри банківської справи КНТЕУ Людмила Жураховська.

Українська асоціація інвестиційного бізнесу (УАІБ) направила Людмилу Жураховську, PhD, MBA, як свого представника для участі у семінарі та конференції. УАІБ є вітчизняним спонсором розвитку стандартів GIPS в Україні з березня 2007 року (https://www.gipsstandards.org/about/pages/country_sponsors.aspx).

Доцент кафедри банківської справи Людмила Жураховська є офіційним представником України в RTS EMEA (Регіональному технічному комітеті країн Європи, Ближнього Сходу та Африки з результативності інвестування). 

Міжнародні стандарти результативності інвестування GIPS (The Global Investment Performance Standards) -  це стандарти подання результативності інвестування, головна мета яких справедливе подання та повне розкриття інформації. З прийняттям GIPS у клієнтів зростає впевненість у надійності інвестиційних звітів, і вони мають змогу порівнювати результати інвестування у різні фірми (фонди). Останні, у свою чергу, будуть на рівних конкурувати на міжнародних ринках капіталу з інвестиційними компаніями із країн з розвиненою інвестиційною практикою. До того ж, вони зможуть використати переваги від удосконалення внутрішніх бізнес-процесів згідно з вимогами GIPS.

Як повідомила Людмила Жураховська, зустрічі передувала клопітка робота. Українською асоціацією інвестиційного бізнесу  у співпраці з Українським товариством фінансових аналітиків було створено спільну робочу групу, яка активно пропагує в українському суспільстві базові принципи справедливого подання та повного розкриття інформації, закладені у Глобальних стандартах. У рамках роботи цієї групи Л.В. Жураховською та С.В. Жураховським було здійснено офіційно визнаний переклад стандартів GIPS українською та російською мовами. Ці переклади були затверджені Інститутом СФА у якості офіційних для використання в Україні. Л.В. Жураховською та С.В. Жураховським був також перекладений Посібник GIPS (GIPS Handbook) в рамках міжнародного Проекту «Просування Стандартів GIPS в Казахстані та Грузії» 2009-2010 рр.

Міжнародні вимоги стандартів GIPS включені кафедрою банківської справи КНТЕУ в програми таких дисциплін, як: «Портфельне інвестування», «Управління активами інституційних інвесторів», «Операції з цінними паперами», Securities Transactions, Institutional Investor Asset Management та ін.

Відеозаписи обраних виступів на конференції наведені на сайті стандартів GIPS за посиланнями: 1 2 3 4.

У конференції взяли участь більш ніж 300 професіоналів інвестиційної галузі з майже 25 країн світу. Усі вони характеризували конференцію як продуктивну й мотивуючу.

Кафедра банківської справи висловлює щиру подяку директору зі стандартів GIPS Інституту СФА Джонатану Боерсма за надану можливість взяти участь у семінарі та конференції в Сан-Дієго та із задоволенням буде й надалі співпрацювати з ним, а також компаніями й асоціаціями, що він представляє.

15.09.2017
adv
2462
остання редакція 07.02.2018
456287