logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студентський круглий стіл: «Парадигма безпеки підприємництва в умовах євроінтеграції»

Загальна інформація

10 жовтня 2017 року в Київському національному торговельно-економічному університеті з нагоди відзначення Дня юриста відбулося засідання студентського круглого столу «Парадигма безпеки підприємництва в умовах євроінтеграції», організатором якого виступила кафедра загальноправових дисциплін.

У роботі круглого столу взяли участь:

Тригуб А.Ю. – кандидат юридичних наук, докторант кафедри адміністративного на фінансового права НУБіП України, адвокат, член комітету кримінального права та процесу Асоціації адвокатів України;

Слюсарев І.О. – помічник-консультант депутата Київської міської ради А.В. Шлапак, випускник ФМТП КНТЕУ 2017 року;

Коломійчук В.О. – студент магістратури 2 року навчання, група 11 м, помічник адвоката, юрист адвокатського бюро «Штокалов і партнери»;

Коваленко Ж.А. – студентка магістратури 2 року навчання, група 10 м, помічник-консультант депутата Київської міської ради А.А. Пинзеник,

Бульба А.С. - студентка магістратури 2 року навчання, група 10 м,

Скоропад Т.І. - студентка магістратури 2 року навчання, група 10 м;

Яременко Н.О. - студентка магістратури 1 року навчання, група 7 м.

Також у роботі круглого столу взяли участь викладачі кафедри загальноправових дисциплін та студенти. Всього 45 учасників.

На засіданні круглого столу розглядались питання, щодо запозичення передового зарубіжного досвіту правового регулювання безпеки підприємництва та сучасних вітчизняних законодавчих гарантій безпеки підприємницької діяльності, а також перспективи нормативно-правового регулювання безпеки підприємницької діяльності.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся завідувач кафедри загальноправових дисциплін КНТЕУ, к.ю.н., професор Ю.І. Крегул, який привітав учасників зібрання з професійним святом – Днем юриста та окреслив перспективи розвитку правового регулювання безпеки підприємництва в Україні.

А.Ю. Тригуб акцентував увагу присутніх на проблемах особливостях існуючого в Україні статусу «недоторканості» суб’єктів владних повноважень та їх загроз для здійснення підприємницької діяльності.

І.О. Слюсарев зупинився на вкрай актуальних питаннях взаємозв’язку дотримання вимог правил благоустрою у м. Києві суб’єктами підприємництва та впливу порушень законодавства про благоустрій на розвиток партнерських взаємовідносин органів влади та підприємців.

В.О. Коломійчук проаналізував правові аспекти дії мораторію на проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності у 2017 р., визначив позитивні та негативні сторони, здійснив порівняльний аналіз вітчизняного та зарубіжного досвіду обмеження контролю державних органів за діяльністю суб’єктів підприємництва.

Ж.А. Коваленко повідомила присутніх про останні тенденції щодо судової практики розгляду податкових спорів в Україні та застосування міжнародної судової практики у вітчизняному судочинстві.

Т.В. Скоропад здійснила порівняльний аналіз принципів справляння єдиного соціального внеску з суб’єктів підприємництва в Україні та соціальних платежі в окремих країнах ЄС.

Н.О. Яременко представила доповідь про правові засади організації та забезпечення економічної безпеки суб’єктів підприємництва в Україні.

Учасниками круглого столу визнані актуальними та цікавими пропозиції к.ю.н., доц. В.І. Попіля, к.ю.н., доц. В.В. Мушенка, к.ю.н., доц. О.М. Ситніченко щодо підвищення рівня правової захищеності вітчизняних підприємців та напрямів правового регулювання безпеки підприємництва у нашій державі з урахуванням зарубіжного досвіду.

Група студентів КНТЕУ, а саме: Анна Щасна, Ганна Пустова, Гаяне Бабаджанян, Оксана Журбас, Анна Горова - презентували в обговоренні доповідей студентський погляд на удосконалення правового регулювання безпеки підприємницької діяльності в Україні шляхом запозичення кращих зразків передового зарубіжного досвіду.

10.10.2017
42265
2299
остання редакція 07.02.2018
456287