logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Лекторій, приурочений до Дня захисника України

Загальна інформація

12 жовтня 2017 року викладачами історії Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торговельно-економічного університету, кандидатом історичних наук Сайком Михайлом Миколайовичем та Погребенником Василем Васильовичем в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» проведено історичний лекторій, приурочений до Дня захисника України.

Лектори провели для слухачів екскурс в далеке історичне минуле та поетапно показали еволюцію захисників України. Лекторій був поділений за хронологією.

У першій частині М.М. Сайко розповів про свято «Покрови», військо Київської Русі, козацьке військо, захисників та борців за волю й незалежність України 1917-1921 рр., про вояків УПА та їхні цілі, що були проголошені в окремих прокламаціях.

Друга частина заходу була приурочена розвитку та еволюції ЗСУ протягом незалежності. Весь цей час було умовно поділено на п'ять етапів. Лектор зупинився на кожному з них і показав, як одночасно приймалися прогресивні рішення в документах щодо розвитку ЗСУ і в той же час відбувалось скорочення і фактичний занепад нашої армії. Велика увага була приділена п'ятому етапу - етапу війни.

Розглядаючи розвиток української армії з 2013 року і до сьогодні, було відзначено великий внесок у збереження незалежності України добровольчих батальйонів та волонтерів. У цій частині заходу взяли участь і учні ЧВКУ КНТЕУ: Джессіка Жежель продекламувала вірш «Лист до солдата», а Олена Олексюк виконала пісню «Мамо не плач», розчуливши серця слухачів. Хвилиною мовчання було вшановано загиблих воїнів, які полягли за волю і незалежність України.

Підсумки історичного лекторію підвів директор ЧВКУ КНТЕУ - Микола Володимирович Кирилюк, виокремивши надзвичайний український інстинкт - "інстинкт до незалежності", який притаманний кожній людині, що народжується з Україною в серці!

12.10.2017
42265
2068
остання редакція 07.02.2018
456287