logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Семінар рад ветеранських організацій вищих навчальних закладів м. Києва

Загальна інформація

   22 січня 2010 р. на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся семінар голів рад ветеранських організацій вищих навчальних закладів міста Києва. В його роботі узяли участь представники Міністерства освіти і науки України, ради організацій ветеранів України та Київської міської організації ветеранів. Місцем проведення наш університет було вибрано невипадково. Протягом 2009 року рада Київської міської організації ветеранів проводила огляд-конкурс на кращу ветеранську організацію вузів столиці. За його підсумками ветеранська організація нашого університету, яку очолює асистент кафедри інженерно-технічних дисциплін Болілий О.С., зайняла друге місце.
    Учасників семінару привітав перший проректор університету Корольчук О.П. Він ознайомив присутніх зі структурою університету, спеціальностями та напрямами підготовки фахівців, розповів про міжнародні зв'язки та співробітництво вуза з різними державними установами, зупинився на досягненнях нашого навчального закладу. Корольчук О.П. побажав учасникам засідання міцного здоров'я та плідної роботи.
    Семінар проводився з метою координації роботи рад ветеранських організацій, обміну досвідом роботи щодо патріотичного виховання студентської молоді, підготовки до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На засіданні виступив голова ради Київської міської організації ветеранів Мартинов М.Е. Він наголосив, що пріоритетним напрямом діяльності рад ветеранських організацій повинна стати активна та належна підготовка до святкування 65-ї річниці Перемоги. Повідомив про рішення Координаційної ради організації ветеранів країн СНД, пленуму ради організації ветеранів України про проголошення 2010 року - роком ветеранів Великої Вітчизняної війни. Учасники семінару обговорили основні заходи, присвячені цій події та завдання перед ветеранськими організаціями. Одне з них - підвищення рівня, якості та дієвості патріотичного виховання студентської молоді, активна участь у цьому процесі органів студентського самоврядування. Саме цьому питанню була присвячена доповідь начальника відділу навчально-виховної роботи університету Шевченко О.В. Вона розповіла про нові форми, методи роботи, звернула увагу на необхідність постійного поєднання навчання та виховання. Прикладом тому стала комп'ютерна презентація, присвячена подіям війни, підготовлена студентами та представлена учасникам семінару.
    Перед учасниками засідання виступила голова ради студентського самоврядування КНТЕУ Лучино Т. Вона звернула увагу на тісну співпрацю органів студентського самоврядування з ветеранською організацією, усіма підрозділами університету, за допомогою фото слайдів наглядно продемонструвала роботу студентства університету у цьому напрямку.
    Тема патріотичного виховання молоді зацікавила учасників семінару. Досвідом роботи з цього приводу поділилися представники ветеранських організацій інших навчальних закладів.
    Під час засідання відбулось обговорення питання про підвищення ролі музеїв навчальних закладів щодо виконання Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років". Наглядна демонстрація роботи університету в цьому напрямку відбулась під час відвідування учасниками семінару музею університету. Гості ознайомилися з історією університету, його досягненнями, експонатами. Велику зацікавленість викликали стенди та друковані матеріали (книги, альбоми, газети), видані нашим університетом та присвячені учасникам Великої Вітчизняної війни.
    Підводячи підсумки семінару, його учасники відзначили високий рівень та злагоджену роботу всіх підрозділів університету щодо патріотичного виховання молоді, підготовки до святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, подякували ректорату і особисто ректору університету Мазаракі А.А. за постійну турботу про ветеранів Великої Вітчизняної війни.

 

Відділ навчально-виховної роботи

26.01.2010
shestack
2145
остання редакція 26.01.2010
23