logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Семінар-практикум «Логістика в торгівлі з ЄС»

Загальна інформація

У рамках проведення Європейських днів торгівлі 18 жовтня 2017 року відбувся семінар-практикум на тему «Логістика в торгівлі з ЄС». Взяли участь викладачі кафедри торговельного підприємництва та логістики, студенти, а також імпорт-менеджер ТОВ «СДМ Фарма» Наталія Колодій і керівник відділу міжнародних перевезень ТОВ «ЗАММЛЕР Україна» Олександр Кирилюк.

Розпочала семінар-практикум із вступного слова Харсун Людмила, доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики, яка окреслила основні питання для обговорення логістичного забезпечення торгівлі між Україною та ЄС.

На семінарі-практикумі спочатку виступили студенти 1-го р.н. ОС «магістр» спеціальностей «Організація оптової і роздрібної торгівлі» та «Товарознавство і комерційна логістика» з доповідями і презентаціями, у яких висвітлили такі основні питання:

  • коротка історична довідка про підписання Угоди про асоціацію з ЄС;
  • основні положення Угоди, які безпосередньо визначають параметри торгівлі і логістичного обслуговування торговельних операцій з ЄС;
  • основні напрями співпраці в межах ЗВТ з ЄС;
  • зрушення в обсягах і структурі торгівлі України з ЄС;
  • перспективи та проекти розвитку системи логістичного обслуговування торгівлі з ЄС.

Поділилась своїм практичним досвідом в організації поставок імпортних вантажів з країн ЄС імпорт-менеджер ТОВ «СДМ Фарма» Наталія Колодій, яка відмітила зниження рівня логістичної складової в загальній вартості імпортних товарів та спрощення процедур митного оформлення. Пані Наталія також розповіла про особливості організації ТОВ «СДМ Фарма» доставки вантажів у країнах ЄС: логістичні операції передаються на аутсорсинг європейській логістичній компанії, яка здійснює поставки через розподільчий центр у Франції.

Олександр Кирилюк, керівник відділу міжнародних перевезень групи логістичних компаній ZAMMLER, розповів про тонкощі організації міжнародних перевезень автомобільним транспортом у сполученні Україна-ЄС, які стосуються вартості таких послуг, специфіки їх документального оформлення та тенденцій на ринку логістичних послуг з доставки вантажів у напряму до /з країн ЄС.

Проведення семінару-практикуму засвідчило високий інтерес студентської аудиторії до практичних аспектів логістичної діяльності в торгівлі, дало можливість студентам ознайомитись із діяльністю компаній – потенційних роботодавців, представники яких, у свою чергу, також виявили зацікавленість у проведенні такого роду заходів.  

18.10.2017
433884
2521
остання редакція 07.02.2018
456287