logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Зустріч із президентом Економічного дискусійного клубу Анатолієм Максютою

Загальна інформація

У рамках Європейських днів торгівлі 20 жовтня 2017 року відбулась відкрита зустріч із президентом Економічного дискусійного клубу, в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі України (2014) Анатолієм Аркадійовичем Максютою на тему «Україні потрібен свій План Маршалла».

У рамках зустрічі Анатолій Аркадійович розповів присутнім про необхідність нової програми відновлення економіки України на зразок Плану Маршалла - інвестиційної програми, реалізованої американською адміністрацією в післявоєнній Європі.

Про потребу в такій програмі вже висловлювалися і відомий американський фінансист Джордж Сорос, і кілька німецьких, французьких політиків і громадських діячів. Зараз цей процес очолили колишні литовські прем'єр-міністри Андрюс Кубілюс і Гедімінас Кіркілас. Разом із групою українських депутатів вони вже відвідали не одну європейську столицю і Вашингтон з метою обговорити ідеї для цього плану і знайти засоби на його втілення.

В Україні, крім згаданої групи народних депутатів, ініціативу розробки такого плану підтримали Президент і Прем'єр-міністр. Більш того, про План Маршалла йшлося на саміті Україна-ЄС, що відбувся в середині липня цього року. Очікується, що обговорення продовжиться на саміті Східного партнерства в листопаді в Брюсселі.
 

Спікер зауважив, що сьогодні Україна - це потенційно "прибутковий актив", доведений до збитковості через погане управління. І цей актив може стати прибутковим для всіх сторін і таким чином наблизити довгоочікувану перемогу завдяки новій економіці, нового статусу надійного партнера і форпосту західних цінностей на пострадянському просторі. Це забезпечить стабільність і безпеку в регіоні за допомогою стратегії "виграв-виграв". 

20.10.2017
adv
1935
остання редакція 07.02.2018
456287