logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Інноваційна туристична картографія – для майбутніх фахівців туристичного бізнесу

Загальна інформація

23 жовтня 2017 року на кафедрі туризму та рекреації ФРГТБ КНТЕУ відбулась відкрита лекція д.г.н., провідного наукового спеціаліста відділу суспільно-географічних досліджень Інституту географії Національної академії наук України – Ірини Володимирівни Гукалової.

Лекція присвячена результатам наукових досліджень сучасного картографування туристично-рекреаційних процесів і явищ новітніми засобами. Лекція проведена для студентів 4 курсу, що здобувають вищу освіту за спеціальністю «Туризм». На лекції також були присутні викладачі кафедри туризму та рекреації.

Ірина Володимирівна детально проаналізувала сучасне картографічне забезпечення туристично-рекреаційних наукових досліджень, зупинилась на розробці та впровадженні картографічної продукції для потреб туристів і рекреантів, суб’єктів туристичного бізнесу та інших споживачів туристичних послуг, висвітлила актуальні питання впровадження інноваційних аерокосмічних, комп'ютерних та віртуальних технологій до сучасної картографічної продукції. Окрема частина лекції була присвячена сучасним науковим розробкам Інституту географії НАН України в галузі картографування, а також перспективам розвитку вітчизняної картографії для потреб туризму та рекреації.

Ірина Володимирівна вже вдруге завітала зі своїми лекціями до університету. Завдяки її виступам студенти змогли побачити досягнення української географічної науки, зрозуміти тісний зв'язок зі світовими трендами наукових досліджень, а також сформувати бачення основ для власних наукових досліджень у рамках написання курсових та кваліфікаційних робіт, наукових статей, доповідей тощо.

Студенти уважно із зацікавленістю слухали лектора, ставили питання. Стиль подання матеріалу дуже імпонував студентам, адже був побудований в академічному науковому стилі з наведенням прикладів з практичної діяльності, що сприяло його комплексному творчому усвідомленню, розвитку науково-теоретичного мислення, удосконаленню понятійно-термінологічного апарату, формуванню когнітивно-світоглядної позиції.

Слухачі оплесками подякували Ірині Володимирівні за унікальну й цікаву інформацію, подану в лекції. Завідувач кафедри туризму та рекреації Ткаченко Т.І. висловила подяку та побажання на подальше співробітництво.

23.10.2017
42265
2153
остання редакція 07.02.2018
456287