logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Набуття студентами практичних навичок у міжнародній компанії "ERNST&YOUNG UKRAINE"

Загальна інформація

23 жовтня 2017 року в межах вивчення дисципліни «Менеджмент» відбулася екскурсія студентів 3 курсу ФОАІС під керівництвом доцента кафедри менеджменту Совершенної І.О. у всесвітньовідому міжнародну британську аудиторсько-консалтингову компанію «Ernst & Young Ukraine» (EY Ukraine). 

Компанія «Ernst & Young Global Limited» є однією з компаній «Великої четвірки» поряд з Deloitte, KPMG та PwC і міжнародним лідером з аудиту, оподаткування, супроводу угод і консалтингу. Це перша міжнародна аудиторська компанія, що розпочала свою діяльність в Україні в 1991 році.

Екскурсію і міні-тренінг для студентів в офісі компанії EY (вул. Хрещатик, 19А) проводили старший аудитор Андрій Остапенко, аудитор Ангеліна Павлюченко і HR-асистент Ірина Лесик. Як дізналися студенти, EY має більш ніж сторічну історію і велику мережу компаній-членів у різних країнах. Під час екскурсії студенти ознайомилися з діяльністю і структурою компанії, середовищем та особливостями її функціонування, рівнями управління, особливостями роботи аудиторів та дізналися про можливості планування їх особистої діяльності й тайм-менеджменту. 

Як розповів Андрій Остапенко, усі відділи компанії EY поділяються на дві категорії: підрозділи, що працюють безпосередньо з клієнтами і підрозділи підтримки. До першої категорії належить відділ аудиту, податковий відділ, відділ корпоративних фінансів. До другої – фінансовий і маркетинговий відділи, відділ інформаційних технологій, відділ кадрів і професійної підготовки, а також відділ з управління інтелектуальними ресурсами. Для групи відділів, що працюють безпосередньо з клієнтами, існує жорстка ієрархічна структура з такими рівнями: партнер (partner), менеджер (manager), старший спеціаліст (senior), консультант або эксперт (advanced staff), молодший консультант або експерт (staff).

Аудитор Ангеліна Павлюченко розповіла про свій досвід роботи в компанії EY. Компанія орієнтується на розвиток і вирощування власних кадрів через систему розвитку наставництва та навчання, що є частиною системи розвитку персоналу. Молодий співробітник, який розпочинає свою діяльність у компанії, спочатку проходить безліч тренінгів і семінарів з метою вироблення технічних навичок, на розвиток управлінських навичок, навичок керівництва командою, презентації, вирішення конфліктів, продажів тощо.

Присутніх на екскурсії студентів КНТЕУ цікавили освітні та кар’єрні можливості в компанії EY, вони ставили багато питань щодо вимог до кандидатів на початкові позиції та етапи відбору в різні підрозділи компанії, можливостей навчання в Академії бізнесу EY, перспективи розвитку молоді в EY, про міжнародну сертифікацію ACCA для бухгалтерів і аудиторів. На всі запитання студенти отримали вичерпні відповіді. Працівники компанії порадили студентам пройти безкоштовний дистанційний курс навчання від EY «Бухгалтерський облік для початківців».

Працівники компанії Андрій Остапенко й Ангеліна Павлюченко провели для студентів невеличкий тренінг задля придбання навичок проведення аудиторської перевірки балансу підприємства (за проформою балансу англійською мовою, яку необхідно було правильно скласти за статтями, знайти «Що не так?», виявити помилки), завдання якого було успішно вирішено. 

За результатами екскурсії було зроблено висновок про те, що EY є компанією, яка постійно навчається (Learning organization), з притаманними їй сильними корпоративними цінностями і командним духом та злагодженою командою професіоналів. 
Студенти та викладачі кафедри менеджменту висловлюють подяку керівництву компанії «Ernst&Young Ukraine» за надані можливості підвищити свій професійний рівень, цікаву пізнавальну екскурсію і навчальний тренінг.

23.10.2017
42265
1907
остання редакція 07.02.2018
456287